Menu

Svansjön

Jönköping

Konserthuset
lördag, 25 februari 2023 kl:19:00

Svansjön
Nationalbaletten från Kiev
Tidernas mest populära balettklassiker, Svansjön, innehåller alla element som gjort klassisk balett berömd, den förtrollar fortfarande alla som ser den. En sagolik berättelse med överdådig scenografi och dans, och med odödlig musik av Tjajkovskij. Av musiken är det främst ”De fyra små svanarnas dans” som blivit känd och älskad av en stor publik. I den klassiska baletten, och särskilt i Svansjön, smälter musik och dans ihop till ett språk som talas av alla.
"If I was able to express my feelings with words, I wouldnt have to dance at all" - Prima ballerina assoluta Margot Fonteyn.
Nationalbaletten från Kiev har stjärnsolister som anslutit sig till ensemblen och är idag ett av de främsta balettkompanierna.
Handling
Historien om den förhäxade svanprinsessan som bara kan befrias från den ondskefulle trollkarlens trolldom genom äkta kärlek. Prins Siegfried förväntas gifta sig med en passande flicka för att föra sin dynasti vidare. Han förälskar sig inte i någon av de flickor som skulle vara ett bra parti, utan i en främmande flicka, Odette, som förtrollar honom med sin skönhet. Siegfried svär Odette evig kärlek. Den förbannelse som vilar över Odette, gör att hon bara kan ta mänsklig form under några timmar varje natt. Den ondskefulle trollkarlen ser sin chans, han låter sin egen dotter gå på fest på slottet i Odettes skepnad för att lura prinsen. Planen lyckas och den förblindade prinsen bryter, utan att veta det, sitt trohetslöfte. När det går upp för Siegfried att han blivit lurad, bönfaller han Odette att förlåta honom, och det gör hon.
Bli förtrollad av myten ”Svansjön” och hänge dig åt en värld full av skönhet, elegans och harmoni till tonerna av Tjajkovskijs musik.
VIKTIG INFORMATION!
Föreställningen är flyttad från den 12 mars 2022 till den 25 februari 2023. Du som har köpt biljett har fått information via epost.
ÖVRIG INFORMATION
Arrangör:
Julius Production & Highlight Concerts
Ytterdörrarna öppnar:
90 minuter innan föreställningen
Föreställningens längd:
Cirka 2 timmar inklusive paus. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Föreställningen framförs till inspelad musik.
Åldersgräns:
Ingen. Alla måste ha biljett oavsett ålder.
Garderob:
För allas trivsel och säkerhet är ytterkläder ej tillåtna i salongen. Köp gärna garderobsbiljetten i samband med att du köper din biljett till föreställningen.
Servering:
Förbeställ din mat i samband med ditt biljettköp till föreställningar på Jönköpings Konserthus. Njut av omsorgsfullt tillagad mat gjord på utvalda råvaror. Maten serveras från 90 minuter innan föreställningen. Vid föreställningar med paus kan du även förköpa fikabuffé till pausen. Förbeställningen stänger tre vardagar innan föreställningen.
Rullstolsplats:
Rullstolsplatser kan ej köpas online.
Rullstolsplatser bokas på Biljettservice på Jönköpings Teater och via telefon 0771-211 300. Telefontid måndagar 09:30-16:30, lunchstängt 12:00-13:00.

Datum / Tid

lördag, 25 februari 2023 kl: 19:00

Plats

Jönköping, Konserthuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

650

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad