Menu

Bröderna Dohlsten – Lasse i Gatan

Jönköping

Jönköpings Teater
onsdag, 19 oktober 2022 kl:19:30

Bröderna Dohlstens Lasse i Gatan är en föreställning med nyskriven musik om Sveriges mest mytomspunna man. En varm, rolig, kärleksfull men snudd på galen berättelse om Lars & Ingela Gathenhielms liv.
Lasse i Gatan lyckades under sin korta livstid bli Sveriges mest framgångsrika kapare. Han föddes på Västkusten och med kungens hjälp försvarade han landets gränser.
Efter succén med den historiska föreställningen Farväl Majorna, är Victor och John Dohlsten tillbaka. Nu har de skrivit föreställningen som tar er tillbaka till 1700-talets Västsverige då allt var möjligt.

Vi ville skriva om Lasse i gatan för han var mytomspunnen och hade ett fantastiskt rykte som en farlig pirat. I vår research fann vi i stället något helt annat. Bakom myterna och ryktena fick vi lära känna en entreprenör och företagare. Under sin korta livstid på 27 år blev Lars genom sin företagsamhet Göteborgs 4:e rikaste man. Lars blev även utnämnd till chef över Sveriges kapare av dåvarande kungen Karl XII. Han ligger idag begraven tillsammans med sin hustru Ingela i Onsala kyrka. Berättar Bröderna John och Victor

Brödernas tidigare föreställning ”Farväl Majorna” spelades för utsålda föreställningar på både Aftonstjärnan (2018) och Storan i Göteborg (2019) nu är Victor och John Dohlsten tillbaka med en ny föreställning ”Lasse i Gatan” som tar er tillbaka till 1700-talets Västsverige då allt var möjligt.
ÖVRIG INFORMATION
Arrangör:
Dohlsten EF Utbildning & Underhållning, Göteborg
Ytterdörrarna öppnar:
90 minuter innan föreställningen
Föreställningens längd:
Cirka 2 timmar inklusive paus
Åldersgräns:
Ingen. Alla måste ha biljett, oavsett ålder.
Garderob:
För allas trivsel och säkerhet är ytterkläder ej tillåtna i salongen. Köp gärna garderobsbiljetten i samband med att du köper din biljett till föreställningen.
Servering:
Förbeställ din mat i samband med ditt biljettköp till föreställningar på Jönköpings Teater. Njut av omsorgsfullt tillagad mat gjord på utvalda råvaror. Maten serveras från 90 minuter innan föreställningen. Vid föreställningar med paus kan du även förköpa mat till pausen. Förbeställningen stänger tre vardagar innan föreställningen.
Rullstolsplats:
Rullstolsplatser kan ej köpas online.
Rullstolsplatser bokas på Biljettservice på Jönköpings Teater och via telefon 0771-211 300.

Datum / Tid

onsdag, 19 oktober 2022 kl: 19:30

Plats

Jönköping, Jönköpings Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

330

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad