Menu

Mårten Cvetkovic

Jönköping

Jönköpings Teater
lördag, 13 april 2024 kl:20:30

Väskförbud:
Polisen har 20231101 beslutat att införa totalt väskförbud vid större evenemang. Vid de föreställningar som Destination Jönköping ansvarar för på Jönköpings Teater och Jönköping Konsert & Kongress innebär beslutet att det från och med 1 november råder väskförbud på samtliga evenemang.
Beslutet gäller alla sorters väskor, d.v.s. även handväskor och datorväskor (undantag får göras för personer med barn som har behov av skötväska). Förbudet gäller hela lokalen, alltså får inga väskor eller shoppingkassar medföras in i huset eller arenan och inte heller hängas in i garderoben. Plånböcker och mindre necessärer som får plats i fickan omfattas inte av förbudet.
Vi tackar på förhand för visad förståelse och samarbetsvilja.
EN STANDUPSHOW OM KULTURKROCKAR, BORTTAPPAD MANLIGHET, RÄDSLAN ÖVER ATT BLI EN GNÄLLIG SITTKISSANDE GUBBE OCH FAMILJEDRÖMMEN SOM NÄSTAN BLEV SANN.
Efter att ha träffat sin stenhårda, tuffa serbiska kvinna och skaffat familj så blir Mårten Andersson rejält vilse i sin manlighet och det blir inte enklare av alla kulturkrockar och parets åldersskillnad. Våren 2024 åker Mårten ut i Sverige med sin tredje soloshow tillsammans med sitt alter ego – Mårten Cvetkovic, en självutnämnd, galen serbisk mentor som bor i Mårtens huvud och försöker hjälpa honom att bli en riktig man (enligt Balkannormer) för att klara av både relationen och småbarnslivet. ”En riktig man går inte i väggen, han går genom väggen – och fortsätter. En riktig man byter oljefilter, inte blöjor.” ”Mårten Cvetkovic” är en riktig feelgoodföreställning som handlar om kärlek, familjeliv, drömmar, fördomar, livet som ofrivillig hemmafru, integration och rädslan för att bli en grinig, sittkissande gubbe.
PRESSRÖSTER OM MÅRTEN CVETKOVIC
"Jag skrattar så tårarna rinner nästan hela tiden under 90 minuter. Mårten växlar oerhört skickligt mellan svenska och invandrarsvenska och är oerhört lyhörd till högljudda publikkommentarer från en salong som när jag ser showen nästan till hälften består av folk med Balkan-bakgrund. De verkar älska showen allra mest. Utan att Mårten skriver folk på näsan, finns här också ett underliggande empatiskt budskap, att vi alla ska kunna leva med varandra, oavsett ursprung eller sexuell läggning."
Jan-Olov Andersson, Aftobladet
“Mårten Cvetkovic - standup när den är som bäst”
På Scen
“Serber, iranier, syrianer, kroater, muslimer, somalier och naturligtvis svenskar – ingen kommer undan fördomarna med brutal humor. Publiken verkar älska showen”
Nyhetsbyrån Järva
MÅRTEN ANDERSSON
Mårten Andersson är den flerfaldigt prisbelönade och kritikerrosade komikern som fick sitt stora genombrott redan 2001 i P3 programmet
”Pippirull”. Han har synts i mängder av humorprogram på TV som RAW comedy club i Kanal 5, Extra Extra på TV3 och Grillad i SVT för att nämna några. Mårten ligger som entreprenör även bakom RAW – Sveriges största varumärke inom humor. Hans busringningar med imitationer av bland andra Dr Alban och Mikael Persbrandt blev kultförklarade och Mårten utsågs till Årets komiker 2001 av Magazine Cafés läsare. Albumet ”Det är stabilt” Grammynominerades samma år. Efter sex år på ZTV och TV3 som programledare började Mårten med standup 2000 och vann omgående pris som Årets nykomling på Svenska standupgalan. 2004 startade han klubben RAW som fick Juryns hederspris på Svenska standupgalan för förnyandet av svensk standup. 2018 vann Mårten en prestigefylld talangtävling i New York på anrika Greenwhich Village Comedy Club på Manhattan.
ÖVRIG INFORMATION
Arrangör:
Knakelibrak Produktion
Ytterdörrarna öppnar:
90 minuter innan föreställningen
Föreställningens längd:
Cirka 90 minuter. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Paus:
Nej
Åldersgräns:
18 år. 15 år i målsmans sällskap
Garderob:
För allas trivsel och säkerhet är ytterkläder ej tillåtna i s


Mårten Cvetkovic
2024-05-23 20:00:00
Uppsala, Katalin



Mårten Cvetkovic
2024-05-24 20:00:00
Örebro, Hjalmar Bergman Teatern

Datum / Tid

lördag, 13 april 2024 kl: 20:30

Plats

Jönköping, Jönköpings Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

450

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad