Menu

Mezzoforte

Jönköping

Jönköpings Teater
tisdag, 16 april 2024 kl:19:00

GF på Teatern
MEZZOFORTE
Ett av fusionmusikens största band kommer till Jönköping!
År 1983 slog det isländska fusionbandet igenom med hitlåten “Garden Party” och har sedan dess varit ett av de absolut viktigaste banden inom genren i över 40 år. De har ett distinkt och genast igenkänningsbart sound och deras senaste album “Islands”, låter tidlöst vackert, avslappnat och elegant med en mer akustisk stämning. De vet hur man skriver solid funky nordatlantisk jazzrock. Mezzofortes musik brinner och den framförs av musiker med glöd.
2017 firade de 40 år tillsammans med en helt utsåld turné och en kokande avslutning i Reykjavik. 2019 och 2023 besökte de Gullbrannafestivalen och nu har vi den stora glädjen att ha dem här i Jönköping.
Eythor Gunnarsson – keys
Benedikt Brynleifsson – trummor
Jóhann Asmundsson – bas
Fridrik Karlsson – gitarr
Jonas Wall – sax
Ari Bragi Karason – trumpet
“Isländska Mezzoforte är vid det här laget veteraner på den alltjämt livskraftiga europeiska fusionsjazzscenen. /…/ Där de flesta andra fusionsband nöjer sig med simpla musikaliska teman som trampoliner för solon har islänningarna alltid briljerat med fina melodier. Det gäller fortfarande.”
/SvD om skivan Islands
https://youtu.be/VZ0tz0UKYms?si=hjoKA9AmH1FEXkex
ÖVRIG INFORMATION
Arrangör:
Gullbrannafestivalen och Destination Jönköping
Väskförbud:
Polisen har 20231101 beslutat att införa totalt väskförbud vid större evenemang. Vid de föreställningar som Destination Jönköping ansvarar för på Jönköpings Teater och Jönköping Konsert & Kongress innebär beslutet att det från och med 1 november råder väskförbud på samtliga evenemang.
Beslutet gäller alla sorters väskor, d.v.s. även handväskor och datorväskor (undantag får göras för personer med barn som har behov av skötväska). Förbudet gäller hela lokalen, alltså får inga väskor eller shoppingkassar medföras in i huset eller arenan och inte heller hängas in i garderoben. Plånböcker och mindre necessärer som får plats i fickan omfattas inte av förbudet.
Vi tackar på förhand för visad förståelse och samarbetsvilja. Vi förstår att det är en snabb omställning, men hoppas att ditt besök hos oss ska påverkas så lite som möjligt.
Ytterdörrarna öppnar:
90 minuter innan föreställningen
Föreställningens längd:
Cirka 1 timme och 50 minuter inkl. support. Exakt sluttid kan ej garanteras.
Paus:
Nej
Åldersgräns:
13 år
Garderob:
För allas trivsel och säkerhet är ytterkläder ej tillåtna i salongen. Köp gärna garderobsbiljetten i samband med att du köper din biljett till föreställningen.
Servering:
Förbeställ din mat i samband med ditt biljettköp till föreställningar på Jönköpings Teater. Njut av omsorgsfullt tillagad mat gjord på utvalda råvaror. Maten serveras från 90 minuter innan föreställningen. Vid föreställningar med paus kan du även förköpa mat till pausen. Förbeställningen stänger tre vardagar innan föreställningen.
Rullstolsplats:
Rullstolsplatser kan ej köpas online.
Rullstolsplatser bokas på Biljettservice på Jönköpings Teater och via telefon 0771-211 300.

Datum / Tid

tisdag, 16 april 2024 kl: 19:00

Plats

Jönköping, Jönköpings Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

365

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad