Menu

Charta 77, Köttgrottorna, Borgerlig begravning mfl

Jönköping

Sofiehof Underjord
lördag, 1 april 2023 kl:20:00

This just in! 40-årsjubiléum för legendariska Charta 77 och Köttgrottorna som gör ett stopp hos oss! Med sig på scen har de även Borgerlig begravning och MFK. En extrainsatt present från oss till er!

Insläpp 20:00 och första band på scen 20:30.

18år+

Charta 77 och Köttgrottorna
1983 bildades två band med några månaders mellanrum. Som en happening startade Köttgrottorna sin karriär Norr om Stockholm och i trappen i Folkparken i Köping påbörjade Charta 77 sin bana. Att banden fortfarande skulle finnas 2023 var det dock ingen som i sin vildaste fantasi kunde förutse.
Banden levde i början sina liv på olika håll men bara några år efter starten möts de upp på olika punkspelningar och när banden 1993 ska fira 10 år så bestäms det att det ska göras med en gemensam turné. 12 spelning blir ett halvårs mer eller mindre spelande tillsammans från norr till söder. Samarbetet krönts med att banden på skoj spelar in ”No Limits” som når svenska singellistans 20:e plats.
Under kommande trettio år har banden spelat tillsammans men även umgåtts på sidan av scenen.
Banden har vuxit ihop och idag består Charta 77 av två medlemmar från Köttgrottorna. När vi nu skriver 2023 och ytterligare ett jubileum så bestämde banden helt enkelt att göra ett antal spelningar som kommer att bestå av en enda lång konsert med blandat material från gruppernas karriärer.

Borgerlig begravning
Bandet bildades i tristess och viljan att spela
snabb musik som betydde något. Asta Kask har stått för
den största inspirationen och deras EP ”Historien dömer oss alla”
gav trion den knuff de behövde för att förstå hur bra punk kan vara.
Band som Ramones och Ebba Grön har alltid funnits med och
sedan starten har influenser från alla möjliga håll inom punken
kommit. Från Bad Religion till GBH som exempel.

MFK
Min Flickvän Ken är Borlänges senaste export av trallpunk! I deras egna ord :"Min Flickvän Ken bildades ca 2018 i Borlänge och det var episkt."
En kraftkvartett av rang som garanterat kommer imponera med sina blixtsnabba gitarrsolon, dundrande D-beat och breakdowns tunga som bly! Bandet har spelat flitigt under 2022 och håller nu på att spela in nytt material. De har släppt två pinfärska singlar, "universums alla dofter" och den tidlösa julhiten "tomten finns på riktigt".


I samarbete med studieförbundet Bilda

Datum / Tid

lördag, 1 april 2023 kl: 20:00

Plats

Jönköping, Sofiehof Underjord

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad