Menu

I själva verket

Kalmar

Byteatern Kalmar Länsteater
torsdag, 12 september 2024 kl:19:00

Björn Säfsten och Anja Arnquists föreställning I själva verket har gjort succé på sin senaste turné med Riksteatern. I själva verket är en populärvetenskaplig, självbiografisk och godtyckligt allvetande föreställning om något alla gör men ingen vet vad det är: dans! 
I föreställningen, som rör sig i gränslandet mellan en monolog och ett danssolo, balanserar Björn Säfsten mellan att dels förklara det han gör, dels berätta om samtida dans samtidigt som han dansar. 
Manuset till föreställningen bygger på frågor om dans som kommit från publiken och blir här en språngbräda för att prata om vilsenhet, närvaro, att hitta sig själv och funderingar kring vad vi egentligen ser när vi tittar på konst och kanske i förlängningen även oss själva? 
Att arbeta fördjupande med publiken genom folkbildningsarbete är en av Björn Säfstens stora passioner. Under åren har han utvecklat ett flertal format för samtal, workshops och föreläsningar för att på ett enkelt sätt prata om något så komplicerat som ett helt konstfält och dess historia. I själva verket är ett resultat av alla de samtal och sammanhang som Björn lett och deltagit i de senaste åren. Föreställningen skapades tillsammans med Säfstens livslånga samarbetspartner Anja Arnquist. 

Efter föreställningen hålls ett eftersamtal med Björn Säfsten där det finns möjlighet att ställa frågor. 
• Björn Säfsten är dansare och koreograf baserad i Stockholm. I sin praktik intresserar han sig av att undersöka symbol-och representationstransformation med gest och röst som medier och i allt större grad även text och sång. Utifrån sitt intresse skapar han praktiker, som under längre undersökningar, genererar material och scores, ofta med fokus på misslyckande och humor, samt ett utmejslande av rörelsens detaljer.
• Anja Arnquist är dansare och koreograf baserad i Stockholm, som varit verksam inom den samtida dansen sedan tidigt 2000-tal. Utöver ett nära samarbete med Björn Säfsten driver Arnquist konstnärsduon OR/ELLER tillsammans med Madeleine Lindh, som i sitt arbete med att skapa visuellt starka rum, framgångsrikt jonglerar formaten installation och dansföreställning. 

Biljetter återköptes fram till närmaste vardag innan föreställning klockan 12. 

För bokning av rullstolsplats och eller hcp-parkering. Mejla info@byteatern.se

Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige.

---


På scen: Björn Säfsten
Koreografi och text: Björn Säfsten och Anja Arnquist
Repetitör: Anja Arnquist
Scenograf: Joakim Nyström
Ljusdesigner: Anton Andersson
Ljuddesigner: Hans Appelqvist
Dramaturg: Gunilla Heilborn
Konstnärlig expert inom voguing: Fredrik Quiñones
Samtalspartner under processen: Chrysa Parkinson
Producent Säfsten Produktion/Nordberg Movement: Magnus Nordberg
Tack till Aviance och Frida Selander.
Säfsten Produktion genomför I själva verket med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Region Stockholm. Produktionen skapades i  samproduktion mellan Riksteatern och Säfsten Produktion.


I Själva Verket
2024-05-07 17:30:00
Stockholm, Scenkonstmuseet



I Själva Verket
2024-05-08 17:30:00
Stockholm, Scenkonstmuseet

Datum / Tid

torsdag, 12 september 2024 kl: 19:00

Plats

Kalmar, Byteatern Kalmar Länsteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

90kr - 180kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad