Menu

Instruktörskurs I Utomhusträning

Kalmar

First Camp Stensö - Kalmar
lördag, 1 april 2023 kl:08:30

Bli certifierad utomhusinstruktör
Välkommen ut till dina två roligaste dagar i år! Du får lära dig över 200 övningar inklusive olika svårighetsgrader, många olika upplägg och verktyg för att bli en bra och inspirerande ledare med naturen som lokal.

MÅLEfter avslutad utbildning är du kvalificerad att själv sätta samman träningspass och leda träning ute i naturens lokaler. Du lär dig också hur du gör detta på ett lustfyllt sätt, både med energigivande naturupplevelser och en positiv och stärkande gemenskap. Träningen anpassas efter individ, terräng och väder.Utöver de allmänna kursmålen, ger kursen dig följande kunskaper:- Uppvärmningsövningar för park, skog och strand.- Konditionsövningar för park, skog och strand.- Styrkeövningar för park, skog och strand.- Balansövningar för park, skog och strand.- Lekfulla övningar som ofta bidrar på ett positivt sätt till stämningen och gemenskapen.- Anpassade övningar för deltagarnas olika förutsättningar.- Upplägg av pass anpassade efter väder och natur.- Teori och praktik om kroppsposition och teknik.- Effektiv kommunikation, visuell förmåga, verbala nyckelord och insikter för vad som förbättrar träningsresultaten och höjer kundmotivationen.- Totalt ca 200 övningar med flertalet variationer.
FÖRKUNSKAPERKursen passar både dig som är van att leda pass och dig som inte gör det idag. Däremot rekommenderar vi att du har en bra grundteknik för att du kunna ta till dig så många övningar på kort tid.Om möjligt rekommenderar vi dig att gå på flera CrossNature-pass innan kursen. Du kommer även få testa ett pass under kursen. De som erbjuder konceptet hittar du på hemsidan.Du behöver inte vara vältränad för att gå kursen. Konceptet är gjort för att lätt kunna anpassas till individnivå. OMFATTNING2 dagar/16 lärarledda timmar inkl. ett CrossNature-pass med grundaren av CrossNature. Vi startar oftast kursen kl. 08.30 och slutar dagen vid kl. 17.30. Ibland kortas dagarna ner något när vi är färre deltagare.Det ingår en tryckt kursbok med alla övningar, tips på upplägg samt riktlinjer för konstruktionen av pass.EFTER AVSLUTAD UTBILDNINGNär du gått utbildningen erhåller du ett kursintyg. Om du uppfyller kraven för att bli certifierad instruktör får du även det avtal som gäller för användandet av CrossNature® som träningskoncept. När du är certifierad CrossNature®-instruktör har du möjlighet att använda konceptet i din egen verksamhet eller jobba som instruktör hos ett gym eller liknande verksamhet. Självklart kan du gå kursen enbart för att du tycker det är roligt!VÄLKOMMEN UT TILL MINA BÄSTA DAGAR PÅ JOBBET!Anna Adelman, kursledare CrossNature

Datum / Tid

lördag, 1 april 2023 kl: 08:30

Plats

Kalmar, First Camp Stensö - Kalmar

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

6990

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad