Menu

Häxan förr och nu.

Kalmar

Gröna Salen
onsdag, 10 april 2024 kl:18:00

I 1600-talets Sverige råder missväxt och hungersnöd. Människor är och rädda och förtvivlade. Någon med övernaturliga krafter måste ligga bakom denna misär. Misstänksamheten mot alla som sticker ut från det normala leder till ryktesspridning och snart brinner häxbålen.
De läkekunniga kvinnorna använde både växter och magi för att bota sjuka, men stod de i förbund med djävulen? Vilka var de egentligen - kvinnorna som stod anklagade för trolldom och häxeri? Lyssna till berättelser om kapten Elin, trollkommissioner, flygsalvor, häxhammaren och de mytomspunna växterna i häxans trädgård.
400 år efter häxprocesserna dyker hon upp igen - den vilda, fria kvinnan som vägrar låta sig kontrolleras eller förminskas. Vad finns det för likheter och skillnader mellan medeltidens kloka gummor och 2000-talets feministiska rörelse? Är häxjakten över?
Emma Kronborg är föreläsare och utbildad hudvårdsterapeut med inriktning på läkeväxter och botanik. 2013 grundade hon firman Rackarungens. 
Med inspiration från växtriket och den gamla empiriska kunskapen om naturen, har hon skapat en skonsam hudvårdsserie med kallpressade, ekologiska, vegetabiliska oljor av högsta kvalitet. Allt är handgjort av henne själv med ljuvliga doftkompositioner från ekologiska, eteriska oljor.

Biljetter återköps ej.
Årskort gäller ej.

Datum / Tid

onsdag, 10 april 2024 kl: 18:00

Plats

Kalmar, Gröna Salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad