Menu

Ossian Theselius “Ljuset i slutet av tunneln”

Malmö

Inkonst
fredag, 11 juni 2021 kl:15:00

Ossian Theselius bjuder in till en konstutställning som rör sig mot en annan dimension där dystopin övergår till utopi i en modern kurbits.
Vi färdas genom flerdimensionella former och känslofyllda strukturer som gestaltar livets olika lager, i ett skiftande ljus-spektra. Frånvaron av ljuset transformeras gradvis till närvaron av ljuset i tunneln. Vi förs med på en visuell och emotionell resa genom livets mörker, vars ändamål är paradiset.
I Ossian Theselius utställning ”Ljuset i slutet av tunneln” blandas det konkreta med det abstrakta och det vackra går hand i hand med det tragiska. Han kommer att visa både muralmålningar samt verk på duk och siden i skiftande tekniker. En del av utställningen kommer att skapas under själva vernissagen.
Theselius skapar sin konst genom att kanalisera sin inre värld, utan förväntningar och förplanering. Hans kännetecknande konststil karaktäriseras av sina mjuka och rundade färgvirvlar, som kan liknas vid modern kurbits. Han har dock en stor bredd i sitt konstuttryck och använder sig av många olika tekniker och material som siden, papper, canvas och kläder.
Theselius verk bygger särskilt på den barnsliga känslan av att sväva mellan verklighet och fiktion, - det möjliga och det omöjliga, - det goda och det dåliga? Mörker är mörker och ljus är rosa tuggummi med körsbärsmak. Oavsett om motiven rör sig mellan utopi, ensamhet eller naturens fascinerande kraft, kommer du att tvingas ta för dig och smaka på världen, ungefär som du gjorde som barn, när istapparna hängde lågt på vintern. Ossians detaljerade målningar är anarkistiska och visar en elektrifierande energi och en stor närvaro av livskraft.
Ossian Theselius är född i Stockholm 1983. Han började sin konstnärliga resa som ung och har experimenterat med många olika tekniker. Han har genom åren genomfört många privata och offentliga konstuppdrag, t ex på Nya Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Han jobbar huvudsakligen i sin hemstad Malmö, men har även gjort muralmålningar runtom i världen - bland annat i USA, Marocko, Mexico och Indien. Han arbetar ofta kollaborativt med andra konstnärer och gör gärna workshops.


INFO IN ENGLISH: inkonst.com/en/event/ossian-theselius-the-light-at-the-end-of-the-tunnel/


ÖPPET
Vernissage 12 maj 17.00-20.30 med DJs Flopdis
Övriga öppettider onsdag-fredag 17.00–20.30


BAREN - ONS–FRE 17–20.30
Inkonst håller baren öppen i samband med utställningens öppettider. Så sätt dig gärna ner och ta en öl eller kombucha efter du tittat på utställningen eller kom och bara häng i baren! Alltid bra musik och ibland kommer DJs förbi.


CORONA
Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att säkerställa en trygg miljö på våra arrangemang.


INKONST, Bergsgatan 29, Malmö www.inkonst.com


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

fredag, 11 juni 2021 kl: 15:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad