Menu

Bellman - Visor & Bekännelser

Kalmar

Kalmar Teater
lördag, 19 oktober 2019 kl:19:30

”Bellman - visor & bekännelser” utspelar sig 1794 när Carl Michael Bellman än en gång sitter i fängsligt förvar för obetalda skulder. I sin isolering ser han tillbaka på sitt liv. Funderar över varför livet blev som det blev. Undrar hur det kan komma sig att han, som på många sätt länge varit en hyllad estradör, ändå inte lyckats livnära sig på sitt värv. Resonerar kring det faktum att det finns en stor skillnad på den Bellman människor tror sig känna - underhållaren, narren - och vem han känner sig som innerst inne.

Givetvis bjuds vi också på många av Bellmans mest kända visor.

Föreställningen är en musikteaterföreställning som kastar nytt ljus över vem Carl Michael Bellman var. Den innehåller samtidigt många av hans mest älskade visor. I rollen som Bellman ser vi Daniel Sjöberg som vi bl.a. känner igen från succéföreställningarna Från Broadway till Duvemåla & Broarna i Madison County.

Skådespelaren och sångaren Daniel Sjöberg har sjungit Bellmans visor i mer än 20 år, men det här är första gången han gör en hel föreställning om Sveriges nationalskald. Han ackompanjeras av musikerna Ole Ornered på gitarr, Jonas Liljeberg på klarinett & Jonas Bleckman på cello.

Föreställningslängd ca 90 minuter, ingen paus.
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa 054-190080

Datum / Tid

lördag, 19 oktober 2019 kl: 19:30

Plats

Kalmar, Kalmar Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad