Menu

En Frid(A) För Själen

Karlstad

ARENAN BIBLIOTEKSHUSET
tisdag, 29 oktober 2019 kl:14:00

I den nya musikteater-föreställningen En frid(a) för själen sjunger & berättar skådespelaren ANNA BROMEE varmt, humoristiskt & berörande utifrån ANNI-FRID LYNGSTADs musik.
Från de tidiga åren på 60-talet när en tonårig Anni-Frid sjöng i dansorkestrar i Sörmland, vann en talangjakt och fick sjunga i Hylands hörna – via världs-turnéerna med ABBA – till de personliga solo-albumen på 80- & 90-talet där Frida debuterar som kompositör & text-författare.
GUNILLA NYROOS har regisserat föreställningen, som spelas med Fridas välsignelse.

Tillsammans blir sångerna som en glädje-fylld, rolig, inspirerande & rörande livs-resa med hög igenkännings-faktor. En fördjupad bild av kreatören Anni-Frid. Och en spegling av allas våra tankar & upplevelser.

På Roliga Timmen i 70-talets lågstadie-skola mimade Anna Bromee, som så många andra, till ABBA på med hopprep som mikrofon:
– Frida är den artist som funnits med mig längst genom livet. Hennes musik har gett glädje, inspiration, tröst och styrka genom över 30 år under olika lägen i livet.

Musiken i föreställningen är special-arrangerad och förinspelad av några av Sveriges skickligaste musiker. Anni-Frids vän & pianist från ungdomen Gunnar Sandevärn är med och spelar piano på en sång.
En frid(a) för själen fick sin ur-premiär våren 2018 i Fridas hemstad Torshälla, på Saga-biografen. När Frida var 12 såg hon Elvis-filmen Jailhouse Rock just där – och bestämde sig för att följa sin musik-dröm.

EskilstunaKuriren skrev i sin premiär-recension:
”Igenkännings-faktorn är hög (…) med både ABBAs och solo-Fridas musik har Anna Bromee satt ihop en både rörande & underhållande föreställning om livet & Lyngstad. (…)
Hennes hyllning är skickligt genomförd, men hade förstås inte hållit utan ett bra manus – och det har hon skrivit själv”

Föreställningen ges under en utsåld gästspels-vecka på Göteborgs Stadsteater samt på Sverige-turné 2018 – 19.

En frid(a) för själen är gjord med Annifrid Lyngstads personliga välsignelse.

Önskar dig nu lycka till med din ”tribut” och känner mig mycket hedrad!
Kram x Frida

Längd: Ingen uppgift ännu.
Rullstolsplats bokas på 054-190080

Datum / Tid

tisdag, 29 oktober 2019 kl: 14:00

Plats

Karlstad, ARENAN BIBLIOTEKSHUSET

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad