Menu

Hel - En Klimatresa Ner I Underjorden

Karlstad

ARENAN BIBLIOTEKSHUSET
söndag, 13 oktober 2019 kl:14:00

En pjäs som handlar om vårt klimat, vår natur, vår framtid och om att läka. En pjäs om att bli Hel.

”Ni kanske inte bryr er, ni ska ju ändå snart dö.”

Så sa en 11-årig flicka när vi, Jäders Teater, pratade med publiken om klimatet för ett par år sedan. Där och då föddes idén om en teaterföreställning med klimattema för barn. Många barn funderar på framtiden och de utmaningar vi står inför. De har redan förstått allvaret med klimatförändringarna, men anses vara för små för att vara med och bestämma.

I vår berättelse stiger den nordiska mytologins väsen ner till underjorden. Det är ekorren Ratatosk, geten Heidrun och korparna Hugin och Munin som reser till underjordens Gudinna Hel för att förmå henne att stoppa människorna från att gräva upp olja, kol och gas – det som kallas fossila bränslen.

Hel – en klimatresa ner i underjorden är en nyskriven pjäs av dramatikern America Vera-Zavala, musiken är skriven och framförs av Nina Perez. Konstnären och scenografen Helene Karlsson skapar ett poetiskt scenrum av återvunnet material.

Hel är en teaterföreställning som närmar sig det viktiga klimattemat på ett spännande, humoristiskt och hoppingivande sätt. Den sprider kunskap och en känsla av att vi tillsammans kan påverka och rädda vår planet.

Längd: 1 timma, ingen paus.

Mer information finns på: a href=https://www.riksteatern.se/forestallningar/hel---en-klimatresa-ner-i-underjorden/201910131400-88793L target=_blankwww.riksteatern.se/a

Datum / Tid

söndag, 13 oktober 2019 kl: 14:00

Plats

Karlstad, ARENAN BIBLIOTEKSHUSET

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad