Menu

Fogelstad - Fem Kvinnor - Fem Viljor - En Tanke

Karlstad

ARENAN BIBLIOTEKSHUSET
tisdag, 17 mars 2020 kl:14:00

strongEn musikalisk monolog med Anna-Lena Hemström om tiden på Sveriges första kvinnliga medborgarskola och om de spännande människorna som gick där./strong

Skolan bildades av fem kvinnor, alla pionjärer inom sina yrkesområden. De var sinsemellan helt olika och det var långt ifrån konfliktfritt. Men de hade ett gemensamt mål – att alla kvinnor skulle få möjlighet att utbilda sig. Vi får stifta bekantskap med den excentriska godsfröken, likaså med läkaren som hjälpte fattiga och prostituerade och samtidigt hade Karl Gerhard, Albert Engström och societeten som gäster i sitt hem. Ni får också lära känna riksdagskvinnan som till en början skrattades ut av sina manliga kollegor men som senare blev internationellt känd för sitt fredsarbete. Dessutom den karismatiska rektorn som utvecklade en helt egen undervisningsform, den banbrytande författarinnan, den utskällda konstnärinnan…En del idag välkända namn, men många ofattbart nog bortglömda.

Mycket av vad dessa kvinnor kämpade hårt för tar vi idag för givet. Skolan, vars idéer än idag är revolutionerande, är knappt nämnd i historieböckerna.

Med värme, humor och autentiska bilder i fonden gestaltar och berättar Anna-Lena Hemström om människorna och tiden på Fogelstad. Mellan varven sjunger hon – allt från ballad och samba till rivig tango.

Av o. Lotta Grut
med Anna-Lena Hemström
Bengt Holmqvist

Längd: 1 timme.
Rullstolsplats bokas på 054-190080.

Datum / Tid

tisdag, 17 mars 2020 kl: 14:00

Plats

Karlstad, ARENAN BIBLIOTEKSHUSET

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad