Menu

FINSKA FÖR INVANDRARE

Karlstad

ARENAN BIBLIOTEKSHUSET
söndag, 9 oktober 2022 kl:19:00

En komedi med farsartade missförstånd och finskt allvar.Visst kan vi alla känna igen oss i en längtan efter något annat, en längtan efter att hitta hem? "Finska för invandrare" är en komedi med farsartade missförstånd och finskt allvar. Samtidigt är det ett rörande och kärleksfullt porträtt av två personer som vill hitta sig själva.

I den finska föreningen i en svensk småstad finns endast en äldre medlem kvar. Föreningen kommer försvinna med henne. Men så en dag dyker en yngre man upp. Han upplever att hans finska identitet togs från honom som barn. Nu vill han återta den! Hon är tveksam. För mycket sorg och svårmod ryms i den finska själen för att bara byta. Men hon inser samtidigt att detta kan vara enda möjligheten för föreningen att överleva.

Tillsammans trevar de sig fram och försöker efter bästa förmåga göra honom helt finsk. Något som visar sig vara väldigt svårt, kanske helt omöjligt. Han längtar efter en identitet han aldrig haft, och hon målar upp en bild av ett land som inte längre finns.

Pjäsen är skriven av dramatikern och dramaturgen Jani Lohikari, som sedan 2018 arbetar som dramaturg på Riksteatern.
På scen ser vi Kimmo Tetri som tidigare turnerade med Riksteatern i populära föreställningen "Kultakausi" samt Irina Parviainen som är verksam vid Karleby Stadsteater i Finland.
För regin står Malou Zilliacus. Specialskriven musik av Anna Järvinen.

Spelas på svenska och finska, textas på båda språken.

"Finska för invandrare" – i samarbete med Kaveri-Kollektivet samt Karleby Stadsteater, Östgötateatern & Finlandsinstitutet.

"Finska för invandrare" är en av fem produktioner Distriktsansvariga Publikutveckling jobbar med hösten 2022.

Längd: CA 1h40min. Inkl paus.
Rullstolsplats bokas online Klicka HÄR! eller i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080 samt via ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-707777.

OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE
Äkta biljetter finns här på ticketmaster.se
Välkommen till Arenan i Bibliotekshuset

Datum / Tid

söndag, 9 oktober 2022 kl: 19:00

Plats

Karlstad, ARENAN BIBLIOTEKSHUSET

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad