Menu

Ebba Forsberg & Ångmaskinen

Karlstad

GAMLA KRAFTSTATIONEN, DEJE
onsdag, 1 december 2021 kl:18:30

b2019 släppte Ebba tillsammans med Mikael Wiehe ytterligare en kritikerrosad platta med Bob Dylan-tolkningar ”För kropp och själ” samt gjorde från oktober 2019 till mars 2020 en stor nordisk turne. Ångmaskinen består av fem rutinerade musiker som alla samarbetat med de flera av våra mest folkkära artister. Samarbetet med Ebba Forsberg började i februari 2017 när Ebba besökte västkusten för en konsert och det blev så lyckat att man bokade in ytterligare konserter under 2018-2020 huvudsakligen på västkusten. Hösten 2020 fanns planer på ett 20-tal konserter men en elak pandemi kom emellan och allt ställdes på paus. Nu ser vi ett ljus i tunneln och gör en konsertturne, ett 15-tal konserter, under november-december 2021./b

Ebba är uppväxt i Västindien och Botswana och kom till Sverige först som 20-åring.

Hennes första plattor med eget material var på engelska och uppmärksammades på andra sidan Atlanten av skivbolaget Maverick, som ägs av Madonna.

Då, i slutet av 90-talet, fick Ebba ett samtal från USA, ”Vi gillar ditt material, kom hit med nästa flyg”. Så här beskriver Ebba samtalet

- Dom lyssnade på skivan och ville träffa mig. Så jag åkte över med en kille från mitt svenska bolag för att träffa dem. Det var alltså Freddy DeMann, en av de mest framgångsrika i musikbranschen. Han hade t ex Jackson Five, Michael Jackson, Madonna och Lionel Ritchie på sin meritlista. Han hade dessutom hand om kanadensiska Alanis Morrisette.

Ebba Forsberg skrev med andra ord på för ett av de mest framgångsrika skivbolagen i världen.

Det blev några plattor på engelska och ett par års turnerande i USA innan Ebba återvände till Sverige.

Ebba Forsberg har vid det här laget arbetat som artist och musiker i 30 år. Innan USA-äventyret körade hon bakom gruppen Eldkvarn och har därefter turnerat mycket med Ulf Lundell, Thåström och Imperiet. Under ett par år på 90-talet var hon medlem i Traste Lindens kvintett, där hon även spelade dragspel.

Ebba skriver egen musik och har även gjort flera mycket uppskattade tolkningar av andras låtar. Det har hittills blivit sammanlagt sju skivor. 2007 gjorde hon en skiva med Bob Dylantolkningar tillsammans med Mikael Wiehe. Två år senare kom en skiva med musik av Leonard Cohen och 2015 kom hennes tolkningar av Tom Waits ett album som blev grammisnominerad. Dessa album följdes av turnerande med Mikael Wiehe och Plura.
I januari 2017 kunde vi se och höra Ebba Forsberg i den i TV direktsända idrottsgalan framföra sin kritikerrosade tolkning av Leonard Cohens Halleluja.

Ångmaskinen består av fem rutinerade musiker som alla samarbetat med de flera av våra mest folkkära artister. Samarbetet med Ebba Forsberg började i februari 2017 när Ebba besökte västkusten för en konsert och det blev så lyckat att man bokade in ytterligare konserter under 2018-2020 huvudsakligen på västkusten. Hösten 2020 fanns planer på ett 20-tal konserter men en elak pandemi kom emellan och allt ställdes på paus.
Nu ser vi ett ljus i tunneln och gör en konsertturne, ett 15-tal konserter, under november-december 2021.

13års åldersgräns p.g.a. socialstyrelsens krav på ljudtryck
Längd: CA 90 min, ingen paus.
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, a href=mailto:biljett@scalateatern.com?subject=MailFrånTicketmaster.sebiljett@scalateatern.com/a eller 054-190080

OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE
Äkta biljetter finns på a href=https://www.scalateatern.com/ target=_blankwww.scalateatern.com/a + här på www.ticketmaster.se
Välkommen till Scalateatern!

Datum / Tid

onsdag, 1 december 2021 kl: 18:30

Plats

Karlstad, GAMLA KRAFTSTATIONEN, DEJE

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad