Menu

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Stockholm

Unga Klara, Kulturhuset Stadsteatern
fredag, 3 september 2021 kl:17:00

Allt börjar med en misslyckad terrorattack. En av terroristerna överlever. Hon är en ung kvinna som hävdar att hon kommer från framtiden. En framtid där attacken lyckades och ledde till ett Sverige där fascism och våld delat befolkningen itu. Några år efter attentatet besöker en författare den rättspsykiatriska anstalt där flickan är placerad. Författaren får höra en märklig berättelse om ett framtida Sverige, där överheten tvingar medborgarna att underteckna ett kontrakt. Bryter du kontraktet blir du placerad i ett läger för att assimileras. Om du försöker fly, dör du. Flickans berättelse kryper in under huden på författaren. Tänk om hon talar sanning? Och om hon gör det - går framtiden att rädda?


Johannes Anyurus Augustprisbelönade roman "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" är en science fiction-thriller om vänskap, framtidstro och om terrorns och fascismens mekanismer. För dramatisering och regi står Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare. Hon ställer sig frågan: Hur ser den morgondag ut som vi skapar idag?


På scenen ser vi Astrid Kakuli, Bashkim Neziraj, Davood Tafvizian, Ester Claesson, Rita Lemivaara, Robin Keller och Tina Pour Davoy. Med musik av Mikael Karlsson. Alla medverkande på www.ungaklara.se/de-kommer-att-drunkna-las-mer


Rekommenderas från 15 år. Längd: ca 2 tim och 30 min inklusive paus.
Föreställningen är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater.


_______________________________________________________


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Unga Klara följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av Covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta.
Vi anpassar också vår biljettpolicy och erbjuder återköp av köpt biljett fram till klockan 15.00 dagen innan bokad föreställning.


Salongerna anpassas efter de rådande rekommendationer som finns, och vi strävar efter största möjliga trivselfaktor.
För offentliga föreställningar i Lagret gäller just nu max 50 i salongen, och vi följer rekommenderade avstånd mellan sällskapen. I alla våra lokaler markeras avstånd genom skyltning, och handsprit samt munskydd finns tillgängligt för alla. Alla utrymmen städas extra frekvent och utsatta områden som handtag, kranar och tvålhållare desinficeras regelbundet.

Datum / Tid

fredag, 3 september 2021 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Unga Klara, Kulturhuset Stadsteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr - 290

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad