Thank You For The Music

KARLSTAD CCC BILJETTER 054190080Detta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bTHANK YOU FOR THE MUSIC – EN HYLLNING TILL BJÖRN & BENNY
I höst gästar Gunilla Backman, Kalle Moraeus och Johan Boding 23 städer runt om i landet med Thank You For the Music. Det är hyllning till Björn & Benny och deras unika låtskatt från stjärnor som står dem nära. Publiken bjuds på det bästa från BAO, Chess, Kristina från Duvemåla, Mamma Mia och ännu fler hits. Det kommer att bli svårt att sitta still.../b

Den 26/3 släpps biljetterna till den mäktiga hitkavalkaden som har premiär i Halmstad 25/10. Med sig har bBackman/b, bMoraeus/b och bBoding/b ett sjumannaband under ledning av bJohan Granström/b. Även artisterna Jenny Redenkvist och Linda Holberg sluter upp för att hylla våra svenska musikikoner.

Det är två av landets mest folkkära kompositörer som tolkas av flera av landets mest folkkära artister. Höstens stora turné rymmer mycket av det bästa Sverige har att erbjuda. Självklart får vi också höra en och annan historia och anekdot om personerna Björn & Benny och livet bakom kulisserna.

bKalle Moraeus/b – Denna prisbelönte speleman behöver ingen närmare presentation. Kalle är en av våra mest folkkära artister, nära vän till Benny Andersson och även medlem i Benny Andersons orkester (BAO). Kalle var under många år firad programledare för SVT-succéerna Så ska det låta och Moraeus med mera – Kalles egna tv-programserie som sändes åren 2011–2017. Nu senast under 2018 såg vi Kalle kämpa framgångsrikt i TV4:s Biggest looser VIP.

bGunilla Backman –/b En av våra största musikalartister! Gunilla har spelat många av de tunga rollerna i ett flertal stora musikaler bl.a. emLes Misérables, West Side Story, Miss Saigon, Jesus Christ Superstar /emför att nämna några. 2005 fick hon huvudrollen som Donna i den svenska musikalversionen av emMamma Mia/em (som Gunilla spelade med i 2005–2007 på Cirkus i Stockholm)em./em För insatsen i emMamma Mia/em blev hon 2006 tilldelad Guldmasken.

bJohan Boding –/b Han känns igen som frontfigur för otaliga succéer med hyllningskonserter till Queen. En som imponerats av Johans sång är Queen-gitarristen och legenden Brian May. Johan sjunger allt från jazz och visor till rock och han har bl.a. deltagit i SVT:s "Så ska det låta" och "Doobidoo". Han har turnerat med Sol, Vind och Vatten, en hyllningskonsert till Ted Gärdestads låtskatt. Han har även haft roller i flera musikaler och tilldelades Guldmasken 1997 för sin medverkan i emMiss Saigon/em.

13-års åldersgräns p.g.a. socialstyrelsens krav på ljudtryck.

Längd: ca 2 tim och 30 min, inkl. paus.
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa 054-190080

Visa hela beskrivningen