Menu

JOSÉ GONZÁLEZ & THE STRING THEORY

Karlstad

Karlstad Ccc
lördag, 4 november 2017 kl:19:30

Förbered dig på en gränsöverskridande konsert där José González spröda folktoner möter The String Theorys klanger och moderna orkestrala nyanser i ett nytt musikaliskt universum. 2011 samarbetade González med kammarorkestern The String Theory på en hyllad och omtalad Europaturné. Två musikaliska världar kolliderade, och i det mötet skapades något helt nytt och på många sätt unikt.

José González behöver egentligen ingen närmare presentation. Ända sedan hans tolkning av The Knifes ’Heartbeats’ har karriärkurvan bara pekat spikrakt uppåt. 2015 släpptes det senaste alstret ’Vestiges & Claws’ som vittnade om avskalade ljudbilder med smittsamma rytmer. Med det albumet i bagaget har González turnerat land och rike runt, och gjorde bland annat ett hyllat framträdande på Way Out West.

The String Theory är en experimentell kammarorkester med rötter i både Berlin och Göteborg. De samarbeten man tar sig an är bara de mest intressanta, och de som på bästa sätt går att placera i lådan utanför det konventionella. Dirigenten PC Nackt har tidigare arbetat med filmskaparen Wim Wenders och är sedan 2011 kollaboratör med Sascha Ring, mer känd som Apparat.

Med andra ord blir det en unik spelning när José González och The String Theory kommer till Karlstad, för en av endast två spelningar i Sverige i år. Missa inte chansen att uppleva José González tillsammans med kammarorkesternas kammarorkester på Karlstad CCC den 4:e november 2017.

Längd: ca 1 timme och 50 minuter, ingen paus

Datum / Tid

lördag, 4 november 2017 kl: 19:30

Plats

Karlstad, Karlstad Ccc

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

485kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad