Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 18:00

Jan Lundgren & Hans Backenroth Möter Gustaf Sjökvists Kammarkör

KARLSTAD DOMKYRKADetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Jan Lundgren & Hans Backenroth möter Gustaf Sjökvists Kammarkör

bEfter succéturné i Vietnam sker ett nytt musikaliskt möte - denna gång i Karlstad/b

GUSTAF SJÖKVISTS KAMMARKÖR är en av Sveriges främsta körer som har bedrivit omfattande turnéverksamhet i Norden, Europa, Afrika, Nordamerika samt Asien. Så sent som i mars 2019 framträdde kören i Vietnam vid högtidlighållandena av de 50-åriga handelsförbindelserna mellan Sverige och Vietnam. Genom åren har kören ofta varit anlitad vid officiella tilldragelser, som t ex Kronprinsessbröllopet och Nobelfesten.

emDe har den där speciella förmågan att få sången att röra sig som en fjärilsvinge, och så tajta röster./em

emVilken kör! Härligt att få vara med vid ett sådant speciellt tillfälle. Det var magiskt!/em

bJan Lundgren/b räknas som en av världens mest framstående jazzpianister. Hans egen ensemble, Jan Lundgren Trio, fick sitt genombrott med skivan Swedish Standards som vann Orkesterjournalens pris Gyllene skivan 1997.

bFlorian Benfer/b är sedan 2018 konstnärlig ledare för Gustaf Sjökvists Kammarkör och leder även Tysklands ungdomskammarkör (Deutscher Jugendkammerchor), Stockholms Kammarkör och Arton Ensemblen som han grundade 2008.

bHans Backenroth/b Uppväxt i Karlstad där den musikaliska banan startade innan studier på Musikhögskolan i Stockholm. emHans Backenroth är en av de främsta basister vi har fått fram i Sverige - någonsin/em (Arne Domnérus).

Arrangör: ER-Musik & Gustaf Sjökvists Kammarkör
a href=http://www.hyllningsfesten.se/ target=_blankwww.hyllningsfesten.se/a & a href=http://www.gskk.com/ target=_blankwww.gskk.com/a

Rullstol bokas på Scalateatern 054-190080
Ingen åldersgräns, men alla måste ha biljett.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-08 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: