Menu

CHESS IN CONCERT

Karlstad

Löfbergs Lila Arena
lördag, 11 april 2015 kl:19:30

I Benny Anderssons, Tim Rice och Björn Ulvaeus världsberömda “Chess in Concert” medverkar några av Sveriges mest folkkära artister. På scen står bland andra Gunilla Backman och Sarah Dawn Finer, samt “Chess”-stjärnorna Philip Jalmelid, Anders Glenmark och Johan Schinkler. Dirigent för turnén är Anders Eljas som också arrangerade och orkestrerade urpremiären av “Chess in Concert” i London 1984.

Från “Chess” originalalbum har åtskilliga låtar blivit stora hits, bland andra One Night in Bangkok”, som låg etta på singellistan i åtta länder, och I Know Him So Well” med sina fyra veckor på förstaplatsen i England.

Musikalen “Chess” har spelats över hela världen sedan urpremiären på West End i London 1986 och har till exempel satts upp på Broadway, i Sydafrika, i Australien och runt om i Europa. Det har även spelats en svensk version av musikalen på Cirkus i Stockholm och på GöteborgsOperan. Nu kommer en ny chans att se Benny Anderssons, Björn Ulvaeus och Tim Rice musikalklassiker i konsertform – på några av landets största arenor. Musiken framförs av Stockholm Concert Orchestra och uppbackas av Stockholms Musikgymnasiums Kammarkör. Majoriteten av originalpopkompet är från första uppsättningen av “Chess” och leds av Svante Persson. I år det 30 år sedan originalalbumet gavs ut vilket nyligen uppmärksammades genom en remastrad deluxe version av albumet.

Konserten är ca 2h 45m inkl paus.

Mer information:
www.blixten.se/chess

Datum / Tid

lördag, 11 april 2015 kl: 19:30

Plats

Karlstad, Löfbergs Lila Arena

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495kr - 795kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad