Menu

Föreläsning med skidlegenden Johan Olsson

Karlstad

Mässhallen
onsdag, 27 mars 2019 kl:18:00

18.00: Insläpp i lokalen | 18.30: Föreläsningen startar (ca 90min utan paus) | Endast sittande publik - 400 biljetter till försäljning


Är man minsta lilla intresserad av träning eller personlig utveckling så bör man passa på; denna kväll gästas vi av en riktig legend inom skidvärlden - Johan Olsson!


Han är känd för att inte lämna något åt slumpen, har målmedvetet siktat på att lyckas och att nå ända fram & vunnit och stått högst upp på prispallen. Men vägen dit har inte varit varken enkel eller spikrak!


Han kommer att göra allt för att inspirera dig till att börja reflektera över dina tankemönster, men också ge dig verktyg för att vara lyckligare och mer effektiv i vardagen!


– Syftet med föreläsningen är att berätta om hur jag har jobbat själv och tillsammans med min mentala coach Stig Wiklund. Både för att inspirera andra att börja reflektera över sitt tankemönster, men också för att ge verktyg för att vara lyckligare och mer effektiv i vardagen, säger Johan.


*******


JOHAN OLSSON är född 1980 i Skultuna utanför Västerås i Västmanland. Familjen flyttade in till Västerås när han var tre år.


När han var elva år flyttade hela familjen upp till Östersund och Johan bytte skridskor och puck mot skidor och stavar på vintern. Skidkarriären startade i Östersunds SK där han fortsatte att visa upp sin bristande talang från ishockeyn genom att bli sist i sin första skidtävling på jämtländsk mark. Efter några år visade det sig att han trots allt hade talang för skidåkning då han hade vunnit både ungdoms- och junior-SM innan han fyllt 18 år.


Johan bodde även i Sollefteå under fyra år som han tillbringade på skidgymnasiet mellan 1996-2000.


– Det var en tid som har betytt mycket för min karriär där jag lärde mig vad som krävs för att vara en elitskidåkare. Både vad det gäller hur man tränar och att ta eget ansvar för sin träning, berättar Johan som bytte klubb och gick tillbaka till Åsarna IK efter att ha varit i Stockvik under tre säsonger.


Under sin karriär har han jobbat tillsammans med sin fru Anna och deras gemensamma mentala coach Stig Wiklund med de mål de satt upp. De har utvecklat enskilda handlingsplaner för att nå de uppsatta målen, hur man når framgång samt hur man tacklar motgångar. Deras gemensamma filosofi är att det är de små sakerna man gör varje dag som i slutändan ger de stora resultaten.


Skidkarriären är över, istället föreläser han i olika sammanhang och ägnar mer tid tillsammans med sin familj. Idrotten är dock fortfarande något han ägnar sig åt dagligen, men på en helt annan nivå.


– Det känns både spännande och roligt att ha mer tid till att komma ut och föreläsa. Jag nådde framgången sent i idrottskarriären, och kom dit genom att jag vågade tänka utanför boxen. Något jag hoppas kunna inspirera att göra med mina föreläsningar, säger Johan som berättar om sin karriär, hur han har tacklat motgångar, hur han har lyckats, hur det var att lämna familjen i åtta (8) veckor och leva och träna som en eremit och hur han tänkte i ledningen av 5-milen i Falun 2013.

Datum / Tid

onsdag, 27 mars 2019 kl: 18:00

Plats

Karlstad, Mässhallen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad