Menu

Siena Root & Lykantropi

Karlstad

NÖJESFABRIKEN
fredag, 8 juli 2022 kl:18:00

Metal Clüb presenterar en kväll på Innergården med rock i fokus!

SIENA ROOT

Bander började redan på sent 90-tal att ge konserter i Stockholmsområdet och 2003 spelades debutalbumet in.
Detta var en tid då många kastade sina gamla vinylsamlingar och ställde sina skivspelare på vinden.
Ända från start strävade Siena Root efter att förfina det analoga musikskapandet. Med 7 album i bagaget anses bandet idag vara pionjärer inom samtida root rock. Bandet har delat scen med alltifrån legender som Deep Purple och Ten Year After till samtida band inom scenen som Blues Pills, All Them Witches och Kadavar.
I mars 2020 mer än 600 konserter senare, släpptes bandets 8:e album, ”The Secret of Our Time”. Siena Root har mestadels drivits som ett experimentellt musikkollektiv, därav de många olika uppsättningarna av gruppen.

Den turnerande grunden med gitarr, sång, orgel, bas och trummor inför bandets nya release ”The Secret of Our Time” 2020, är Sam Riffer, Love H Forsberg, Johan Borgström och Zubaida Solid.

Inför vissa konserter kan gästmusiker komma att komplettera line-upen med instrument som sitar, flöjt och kör. Konserterna är kompromisslösa på alla sätt, alltifrån att ta med all den tunga vintageutrustningen som de flesta band saknar passion att få med sig på scen till det att ingen konsert är den andra lik då bandet ständigt tänjer på de musikaliska gränserna och förnyar sig.

Det enorma engagemanget för att ta den klassiska rocken till scenen får Siena Root att stå ut från mängden!

LYKANTROPI

Med trollbindande riff och ljuva harmonier tar Lykantropi oss genom varulvsprocessen tillbaka till den tid då musiken fortfarande var i förvandling. Tänk er ljuv stämsång signerad The Mamas & The Papas varvat med elektriska gitarrer och flöjtslingor. En häxbrygd som kan jämföras med band såsom Jethro Tull, Coven och Blue Öyster Cult!

Dörrar: 18.00
Stagetime: fr 19.00
Mer info se www.nojesfabriken.se
Ålder: 18 år, Legitimation krävs vid inpassering.

Datum / Tid

fredag, 8 juli 2022 kl: 18:00

Plats

Karlstad
NÖJESFABRIKEN
Karlagatan 42


Karta

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad