Menu

The Dead And Living - Live På Lilla Scenen

Karlstad

NÖJESFABRIKEN, BOKN. 054-190080
lördag, 26 oktober 2019 kl:23:00

Support: HEX A.D.

THE DEAD AND LIVING bildades i Karlstad 2007 och var sedan dess ett omtalat och återkommande inslag i den värmländska rockscenen. Vid femtiden en oktobermorgon 2014 omkom samtliga medlemmar i bandet då gruppens turnébuss exploderade halvvägs genom en tunnel utanför alpstaden Graz. Då räddningspersonal kom till platsen var fordonet övertänt. Mindre än ett dygn efter olyckan postade ett Österrikiskt fan en video som visade kvarlevorna av bandet, ett klipp som hann få 132 miljoner visningar innan det raderades av Youtube.

Releasefesten för bandets tredje fullängdsalbum ”The Author’s Curse” är skapat i den parallella verklighet där alla hann ut i tid. Där lät författaren sina karaktärer leva lite till. De kunde åka hem till sina familjer, bli intervjuade om traumat, och bestämma sig för att skapa ett verk värt att dö för. Skivan är producerad i Leon Music Studios av Coroner och Gustav Ydenius. The Author’s Curse släpps på årsdagen av olyckan i Graz. Enligt en Österrikisk Youtuber är den det bästa de har gjort.

”Skivan låter mer oss än någonsin. Den destruktiva romantiken och det totala mörkret möts i en tryckare med döden, med en brinnande motorväg som backdrop”, säger bandets textförfattare och frontfigur Coroner.

”The Dead And Living är ett band som vi vill att folk ska upptäcka. Det är ett band som ger nytt liv åt döden deras coola, mörka och unika rock är helt enastående.”
– Whiplasher Bernadotte, Deathstars

”Fan vad bra det låter! Riktigt bra material och välljudande produktion. Snygga basfrekvenser. Väldigt mäktigt.”
– Oscar Leander, Tribulation

HEX A.D. är ett blytungt rockband från Larvik i norska Vestfold. Musiken är riffbaserad doom-rock, men bär också en tydlig prägel av medlemmarnas progressiva preferenser. Bandets klassiska rocksound sänder snabbt tankarna mot 70-talet, utan att det upplevs som direkt retro.

På scenen lägger bandet stor vikt på spontanitet och improvisation, och det är här det verkligen slår gnistor. Bandets organist Mags har i flera år fått tät uppföljning av självaste Jon Lord från Deep Purple, och om det finns en människa som verkligen vet vad “playing on the edge” betyder, så är det Mr. Lord.

Flera av bandets medlemmar har i åratal även turnerat i Europa och Asien som musiker åt artister som Blaze Bayley och Paul Di’Anno (Iron Maiden), Geoff Nicholls (Black Sabbath), Bernie Marsden (Whitesnake,), Ripper Owens (Judas Priest) och Rowan Robertson (Dio).

Ålder: 18 år vid förköp, 21+ i dörren
Dörrar: 23.00
Stagetime HEX A.D: 23.30
Stagetime TDAL: 00.30

Datum / Tid

lördag, 26 oktober 2019 kl: 23:00

Plats

Karlstad, NÖJESFABRIKEN, BOKN. 054-190080

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad