Menu

Linda Pira, Stor & Salazar Brothers Och Looptroop Rockers

Karlstad

Nöjesfabriken Hämta På Scala
fredag, 14 november 2014 kl:20:00

Välkomna till en kväll med Linda Pira och Stor – några av landets främsta rappare. Med sig på scen har de The Salazar Brothers. Hip hop ska man passa på att få alldeles extra mycket av, därför finns också Looptroop Rockers på scen samma kväll.

LINDA PIRA
lindap
Ingen låter som Linda Pira! När hon samarbetade med Stor på hans singel ”Rom & Kush” hyllades hon något enormt för sin insats. Hon är en tuff brud som med sin debut och dubbelsingel ”Bang Bang/Bäng Bäng chockar alla med sina ord – hon bjuder på ett flyt och en attityd de flesta drömmer om. Under 2013 släpptes hennes debutalbum ”Matriarken” som älskades av kritiker runt om i landet och gav henne en Grammisnominering i kategorin Årets Hiphop/Soul.

STOR
stor
26-åriga Ulises Infante, eller ”Stor” som han går efter i musikvärlden är en riktig veteran i dessa sammanhang. Han album ”Nya Skolans Ledare” släpptes 2009 och förändrade synen på rap totalt. Det senaste albumet ”Shere Khan XIII” kom under 2013 och många hoppades på en lika fantastisk fortsättning på raphistorian. Och visst slog han åter igen till med buller och bång – låtar som ”Stolthet” samt ”Rom & Kush” tog Sverige med storm.
Den svenska hiphopen drog igång med bland annat Salla och Cheppe som var med och grundade Latin Kings. Det var också starten på The Salazar Brothers med just Salle och Cheppe samt Masse. Masse Salazar, Salla Salazar och Cheppe Salazar är tre producenter som arbetat med svensk musik sedan 1990-talet, allt från The Latin Kings till Mando Diao.

LOOPTROOP ROCKERS

Looptroop Rockers har verkat under två decennier och är utan tvekan en av de största inom svensk hip hop. Med över 14 album sinsemellan som grupp och soloartister har de turnerat över hela världen och spridit sin musik och sitt budskap.
Den 1 maj släppte bandet sitt första album på svenska – “Mitt hjärta är en bomb”. Tillsammans har Promoe, Embee, Supreme och CosM.I.C. skapat 14 spår som berör samhällsfrågor, barndom, kärlek och humor. ”Mitt hjärta är en bomb” får finbesök och gästas av Timbuktu, Kapten Röd, Jose Gonzalez, Cleo, Lilla Namo och Seinabo Sey.

Datum / Tid

fredag, 14 november 2014 kl: 20:00

Plats

Karlstad, Nöjesfabriken Hämta På Scala

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

215

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad