Menu

PUNK N ROCK WKND #2

Karlstad

Nöjesfabriken
fredag, 27 april 2018 kl:21:00

Punkare anslut eder till en kväll med sång, skål, kaos och skrål!!

Ständigt aktuella Asta Kask har alltid gått sin egen väg och håller sig vitala, hungriga, förbannade och relevanta även nu som 40-årsjubilarer! Strebers ligger måhända en sisådär 39 steg efter då de vevade igång ett par år senare.. Men vad gör väl det när dessa två smått legendariska band ger oss Punkn Rock WKND #2 här i Karlstad!
***
ASTA KASK: Bandet har lyckats med det som väldigt få band från den första svenska punkvågen lyckats med: Att bevara sin publik och samtidigt fortsätta nästla sig in i nya unga punkhjärtan, trots att bäst-före-datum borde ha passerat… 1978 ställde sig fyra gossar, som skulle komma att bli Asta Kask, i en källarlokal i Töreboda. Det var där, i replokalen Kloaken, soundet skapades som skulle komma att lämna avtryck på den svenska och internationella punkscenen i generationer. Snabb, förbannad och smittsamt melodiös hardcorepunk!

Under sin första aktiva period (1978-1986) spottade de ut EP-skivor på löpande band och spelade land och rike runt. Under det som var tänkt som en kort ”hämnd” 2003, hittade de tillbaka till varandra. Sedan dess har de kört på och gjort ett gäng singlar, två fullängdare och massor av gigs. Asta Kask har verkligen cementerat sig som ett aldrig tröttnande, energifyllt liveband på hemmaplan och på scener i bland annat Japan, Colombia, USA, Spanien och Tyskland.

2018 är bandet åter igen aktuella med en turné för att ventilera sin ilska och sin passion för 2-taktspunk – redo att leverera 40 års erfarenhet av ”Rock mot svinen”. Med sig i bagaget har man dessutom efterlängtat nytt material och, så klart, klassiker från hela sin karriär. Asta Kask satsar knappast på att vinna pris som ”årets nykomling” och 2018 kommer att vara året då Asta Kask som vanligt spelar som om det är det sista dom gör- och det är inte värt att missa!
***
STREBERS: Bandet bildades i mitten utav 80-talet av gitarristen och sångaren Micke Ulke Johansson, basisten Pelle Pettersson och Johnny Rydh på trummor. (Micke Blomqvist var gitarrist i Strebers ett par år runt 1987 men lämnade gruppen igen då Asta Kask återförenades.) Två släpp, Ur led är... & Öga för öga, hanns med innan en paus uppstod 1988 när basisten lämnade skutan men Johansson och Rydh hittade tillbaks när Fredrik Ztikkan Blomberg trakterade instrumentet istället. Med de efterföljande släppen I fädrens spår & Kallt stål, varmt blod hittade bandet ut till en allt bredare publik och framtiden låg för deras fötter när allt fick ett abrupt slut efter att Rydh omkom i en bilolycka. Kvarvarande medlemmar hedrade sin bandkamrat med släppet Till en vän och en avskedsturné tillsammans med Stefan Stipen Carlsson vilket sedermera ledde fram till bildandet utav Dia Psalma.

Ett par återföreningar har det blivit genom åren men det var med sitt 30-årsjubileum 2015 som bandet återuppstod på allvar. Nu står de än en gång redo att bekämpa de kalla högervindar som sveper genom landet med sina musikaliska käftsmällar!

Dörrar: 21.00
Tider: Nojesfabriken.se
18 år, Legitimation krävs vid inpassering.

Datum / Tid

fredag, 27 april 2018 kl: 21:00

Plats

Karlstad, Nöjesfabriken

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad