Menu

Im Kingfisher + The Satchel Kid

Karlstad

Nöjesfabriken
fredag, 13 april 2018 kl:19:00

Ålder: 18år
Se nojesfabriken.seför aktuella hålltider.


Thomas Jonsson har förgyllt det lokala musikutbudet under ett ansenligt antal år & det är med stor glädje vi välkomnar er till releasefesten för I'm Kingfishers nya album ”Transit”.


Support: The Satchel Kid


Ljuva toner av americana, folk & indie väntar!


***


I’m Kingfisher: Den Grumsbördiga singer-songwritern är tillbaka med sitt nya album Transit som släpps den 13 april på vinyl, CD och digitalt genom det nystartade skivbolaget Fading Trails Recordings. Transit följer de hyllade albumen Arctic och Avian, och är hans första nya släpp sedan 2014 likväl som hans mest intima och avskalade samling låtar hittills.


Bakom namnet I’m Kingfisher finns musikern Thomas Jonsson som i 15 år har varit en av Sveriges mest intressanta artister inom sin genre, först under eget namn och sedan 2010 som I’m Kingfisher, samtidigt som han turnerat runtom i världen. Transit spelades till början in av Jonsson själv med både gitarr och sång i kompletta tagningar tillsammans med producenten Carl Edlom, innan gästartister som Christian Kjellvander, Martin Hederos, Helena Arlock och Klabbe Hörngren bidrog med ytterligare pålägg.


"Jag ville ge det här albumet tid, och tiden kom att bli sån viktig del av det. Transit är mitt sjätte soloalbum och mitt första riktigt avskalade. Under åren som jag samlat på mig låtar såg jag personer både försvinna och komma till. Händelser och planer tog slut och blev något annat, en känsla och en rörelse som fascinerar mig mycket." – Thomas Jonsson, I’m Kingfisher

Datum / Tid

fredag, 13 april 2018 kl: 19:00

Plats

Karlstad, Nöjesfabriken

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

175

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad