Menu

JENNIE ABRAHAMSON - LIVE PÅ BAR TEATRALKarlstad

, Nöjesfabriken
fredag, 30 november 2018 kl: 19:00

Jennie tar #reverseriessolotour till Karlstad och möter publiken på ett mer avskalat sätt för att ge sina låtar en omgång. Perfekta förhållanden för en spelning på Bar Teatral!

JENNIE ABRAHAMSON: Hennes femte album Reverseries släpptes i början av 2017 och hyllades av kritikerna, bland annat med full pott (10/10) i Sonic Magazine. Det drömska och storslagna albumet, som nominerades som Årets Pop på P3 Guld, blev både en sorts sammanfattning och vidareutveckling av det alldeles egna sound hon skalat fram skiva för skiva - en sorts enkelhetens pop, men där varje låt rymmer en hel värld. Under året som följt på släppet har Jennie turnerat med sitt band i Europa, varvat med engagemang i Hans Eks orkestersatsning Bowie in Berlin, framträdande på Polarprisgalan, turné med Loney Dear och en massiv djupdykning i Kate Bush tillsammans med Göteborgssymfonikerna och Malin Dahlström (från Niki & the Dove).

Det händer onekligen nånting med både mig och låtarna när jag skalar ned. Min produktionsstil på albumen är ju att bygga ganska stora världar, och det brukar vi omsätta live när vi spelar med bandet. När jag är helt själv måste allt kokas ned till de viktigaste elementen, det jag fysiskt klarar av på två händer, två fötter och min röst. Det är som att man måste ge låtarna en omgång, se vad de tål, se dem födas på nytt. Med det avskalade formatet följer också ett än mer personligt tilltal, det känns liksom än viktigare att bjuda in publiken på resan, så det brukar bli en hel del prat... - Jennie Abrahamson

| Ålder: 18 år | Dörrar: 19.00 | Stagetime ca 20.00 |
| Begränsat antal sittplatser på Bar Teatral |

Datum / Tid


2018-11-30 19:00

Plats

Nöjesfabriken
Karlstad, Nöjesfabriken

Typ

Musik

Kostnad

275kr

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        

Datum: Alla dagar


Tillbaka Sök

Välj stad