Menu

Christian Kjellvander

Karlstad

NÖJESFABRIKEN
lördag, 31 juli 2021 kl:14:00

bDet känns overkligt och samtidigt helt fantastiskt att återigen få öppna upp fabriken och få släppa ut livemusiken igen. Sommaren på Innergården 2021 är redan historisk. Vi avslutar juli månad med en av våra favoriter och som gästat oss flertalet gånger med bejublade framträdanden. Välkommen Christian Kjellvander!/b

CHRISTIAN KJELLVANDER
På scen tornar han upp sig lika orubblig, för att inte säga ointaglig, som han låter på skiva, alltid med blicken fäst vid horisonten. På varje ny skiva stakar Christian Kjellvander ut en bestämd linje som han håller från start till mål. Så här långt in i den snart tre decennier omfattande karriären framstår han som en av den svenska rockens främsta stilister och visionärer, begåvad med en sorts oängslighet och tyngd du bara får av att nöta, nöta och nöta dina färdigheter på vägar, i replokaler och i studior. I dag känns det uteslutande självklart att nämna honom jämte mästare som Leonard Cohen och Nick Cave.

Christian Kjellvander har i många år varit en av våra främsta inhemska förvaltare av americana- och singer-songwritertraditionen, som soloartist eller med tidigare konstellationer som Loosegoats och Songs of Soil. En längre tid och i synnerhet på senare släpp har han alltmer rört sig mot en såväl friare som mörkare sorts rock som bygger mindre på konventionella låtstrukturer och hellre utforskar olika stämningslandskap, inte minst togs detta till sin spets på Tonbruket-samarbetet Doom Country i början av 2020 som möttes av jublande kritiker och som fick Nöjesguiden att utbrista ”ett sant mästerverk”.

Hösten 2020 släppte Christian Kjellvanders sin åttonde studiosoloskiva ”About love and loving again”, som bland annat innehåller singeln ”Process Of Pyoneers”.

Dörrar: 16.00
Stagetime: ca 20.00
Mer info se a href=http://www.nojesfabriken.se/ target=_blankwww.nojesfabriken.se/a
Ålder: 18 år, Legitimation krävs vid inpassering.

Datum / Tid


2021-07-31 14:00

Plats

NÖJESFABRIKEN
Karlstad, Karlagatan 42

Typ

Teater

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        

Datum: Alla dagar


Tillbaka Sök

Välj stad