Menu

PER PERSSON & NYA PACKET

Karlstad

NÖJESFABRIKEN
fredag, 18 augusti 2023 kl:18:00

Per Persson firar 60 år och åker på stor sommarturne! På Innergårdens sten står han med sitt pack 18 augusti.

I mars 2023 nådde Per den respektabla åldern av 60 år, något som uppmärksammades av bland andra vännerna Lars Winnerbäck, Nadja Evelina, Staffan Hellstrand, Jakob Hellman, Love Antell, Sigge Hill och Tomas Andersson Wij. Den 8 mars i år intog de tillsammans med Per Persson & Nya Packet ett utsålt Cirkus i Stockholm för en kväll med firande.

Under sommaren 2023 fortsätter festligheterna med en turne, denna gång med Per tillsammans med hans Nya Pack, landet runt. Turnerandet tar avstamp på Lisebergs i Göteborg den 9 juni, med stopp på bland annat Storsjöyran den 29 juli, Flottardagarna den 4 augusti och Stallholmens Visdagar i Stallarholmen den 19 augusti.
Den legendariske folkrockaren Per Persson, som tidigare var med i Traste Lindens Kvintett och Perssons Pack, har betytt mycket genom åren och inspirerat många andra artister i deras musik – ett par exempel är Lars Winnerbäck och Håkan Hellström. Just nu är han förutom festligheterna kring hans livslängd och annonseringen av sommarturnen även aktuell med spåret “Slagit Dank” på rotation i P4.

PER PERSSON?
När Per Persson lämnade Traste Lindens Kvintett i slutet på 80-talet kom han att påbörja en resa vilken kom att sätta honom på kartan som en av Sveriges mest skickliga låtskrivare. Bandet han skapade, Perssons Pack, debuterade år 1989 med albumet ”Kärlek och dynamit”. Men mest kända för den breda allmänheten blev de förstås för 1991 års skapelse ”Tusen dagar härifrån”, där en ung Jakob Hellman dyker upp på sång och även spelade in under eget namn. Genom åren har Per Persson spelat in tillsammans med Engmans Kapell, Sofia Karlsson och under 2020 syntes han i “Så mycket bättre”, där han tillsammans med Plura framförde just ”Tusen dagar härifrån” inför en publik bestående av bland andra Jakob Hellman.

När Perssons pack år 2014 tackade för sig genom en fullsatt spelning på Nalen fortsatte Persson under eget namn. Men det dröjde inte länge innan suget efter att spela i band åter smög sig på, där och då föddes Per Persson & Nya Packet.

Dörrar: 18.00
Stagetime: se www.nojesfabriken.se
Ålder: 18 år, Legitimation krävs vid inpassering.

Datum / Tid

fredag, 18 augusti 2023 kl: 18:00

Plats

Karlstad, NÖJESFABRIKEN

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad