Menu

The Wannadies + Eagle-Eye Cherry

Karlstad

Nöjesfabriken
fredag, 8 mars 2024 kl:19:00

Ålder: 18+ | Dörrar till konsertlokal: 19.00 | För mer info & hålltider besök: https://www.nojesfabriken.se/event/eagle-eye-cherry-the-wannadies/
En kväll där du bjuds på två konserter till priset av en. Så Mycket Bättre-aktuella The Wannadies och Eagle-Eye Cherry gör gemensam sak i Karlstad och erbjuder en unik kombo.

THE WANNADIES
The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med låtar som ”My Hometown”, ”You and Me Song”, "Shorty" och "Hit" nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt bland annat stor framgång i Storbritannien och Japan. ”You and Me Song” har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns film Romeo + Juliet som i en lång rad reklamfilmer. hembygdshymnen ”My Hometown” har tolkats av så disparata artister som Annika Norlin och barnstjärnan Oscar Stembridge.
2022 återförenades The Wannadies för en rad bejublade konserter som kulminerande i en storlagen spelning inför tusentals fans på Gustav Adolfs Torg under Stockholms Kulturfestival. Var det ett sista avsked från bandet som mer än någon annan präglade 90-talets svenska indievåg? Eller ett bevis på deras försatta status och därmed ett löfte om en fortsättning?
Hösten 2023 medverkar bandets frontman Pär Wiksten i Tv4s Så mycket bättre. 2024 fyller deras klassiska album ”Be a Girl” (som bland annat innehåller ”You and Me Song”) 30 år. Två anledningar goda som några att svara med ett rungande ”Ja!” på ovan ställda fråga. The Wannadies kommer möta publiken igen.
För det är det det handlar om, att möta publiken. Mer än att återförenas. Ett band som
The Wannadies går nämligen inte att splittra hur som helst då de är lika mycket en familj som ett band. De senaste 20 åren har de mest varit det förstnämnda. Nu är det också ett band igen

EAGLE-EYE CHERRY
Två avsnitt räcker för att konstatera att Eagle-Eye Cherrys medverkan i Så Mycket Bättre är en hit. Hans tolkningar, bland annat vackra ”Believe” av Mapei, går rakt in i hjärtat på tv-tittarna. Nu är det klart att Eagle-Eye också åker ut på en stor Sverige-turné med start i februari. Det är på vägarna han trivs bäst. Redan som 2-åring började Eagle-Eye stå på scen och turnera med sin pappa, jazzlegendaren Don Cherry.
– Att sätta sig i turnébussen och åka runt är för mig som att komma hem, säger han.
1997 slog Eagle-Eye Cherry slog igenom med dunder och brak med sin allra första singel ”Save Tonight”, som blev en världshit. 1998 var låten den mest spelade i amerikansk radio och med drygt en halv miljard Spotify-streams är den en av de största svenska låtarna någonsin.
Fler skivor och omfattande turnéer följde innan Eagle-Eye valde att ta en paus från stress och rampljus. Efter ett besök i Nashville kom inspirationen tillbaka och 2018 gav han ut albumet ”Streets of you”. I januari i år kom senaste albumet ”Back on track”.
Eagle-Eye Cherry har tidigare tillfrågats om att medverka i Så mycket bättre men det var först i år som alla planeter stod rätt och han tackade ja. Totalt är han med i fyra avsnitt, så vi har att se fram emot fler innerliga låttolkningar.

Datum / Tid

fredag, 8 mars 2024 kl: 19:00

Plats

Karlstad, Nöjesfabriken

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350kr - 450

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad