Menu

EMIL JENSEN - FLYKTPOTATIS

Karlstad

Scalateatern Karlstad
fredag, 27 januari 2017 kl:19:00

Emil Jensen är äntligen tillbaka med en ny föreställning med Riksteatern. Emil är en av landets mångsidigaste artister, på scen blandar han musik, lyrik och komik till en helt egen genre i sina hyllade mellansnack och låtar.
Han har en förmåga att ta sig an de mest angelägna och brännande aktuella ämnen, men alltid genom humorn, ljuset och komiken.

Den nya föreställningen ”Flyktpotatis” är på samma gång allvarligare och roligare än allt Emil gjort tidigare, och tar upp flera skikt av flykt och rörelse.
Flykt i den globala betydelsen – från och mellan länder, på grund av förtryck och klimatförändringar. Flykt inom Sverige – från rådande normer på en skola, ett jobb, i en familj eller en destruktiv relation. Och flykt i det inre; verklighetsflykt, besatthet, beroenden och medberoenden.

I föreställningen väver Emil ihop dessa sidor av ämnet i sin musik, lyrik och komik. Utan att ducka för det allvarliga
- ”Allt som finns att upptäcka när jag vänder och vrider på ordet ”Flyktpotatis” blir som små trampoliner in i berättelser om migration, normer och inre flykt”, säger Emil om föreställningen. ”Dålig potatisskörd som genom historien fått människor att fly och bryta ny mark, potatisen som symbol för det jordnära och trygga och inte minst potatisen som symbol för det ursvenska - och samtidigt det importerade.”

Vid sidan av musiken och föreställningarna hörs Emil regelbundet i Tankar för dagen i P1, gör krönikor i tidningar som ETC och sitt egna program i Sveriges radio ”Mellansnack med Emil Jensen”. Han har långfilmsdebuterat i Jan Troells Oscarsbidrag ”Maria Larssons eviga ögonblick” och för några år sen gjorde han sin sommarturné med Riksteatern, helt och hållet per cykel. Detta ledde till dokumentärfilmen ”300 (e)MIL” och i våras visade SVT en heltimmes specialprogram om Emil och hans förra föreställning ”I det nya landet” som gick för fulla hus i hela Sverige 2013-2014.

Genom åren har Emils mottagit en mängd priser och utmärkelser, som Hoola Bandoola-priset, Frödingpriset och flera miljöpriser.

Läs mer på: scenkonstportalen & karlstad.riksteatern.se

Ca: 2h10min inkl. paus.

Scalateatern i Karlstad. Teaterscen, hemvist för Värmlandsteatern, fri teaterförening och Cabary, teatersällskap med nyårsrevy.

1993 byggdes Scalateatern om från biograf till teaterscen. Initiativet kom från systerföreningarna Värmlandsteatern och Cabary som sedan dess har haft flera föreställningar per år i lokalerna. Föreningarna står som ägare av Scalateatern. Lokalen har plats för 409 besökare och tar årligen emot flera gästspel och föreläsningar.

Datum / Tid

fredag, 27 januari 2017 kl: 19:00

Plats

Karlstad, Scalateatern Karlstad

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

170kr - 275kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad