kl: 19:00

BREL MÖTER PIAF - REBELLEN & SPARVEN - CHRISTOPHER WOLLTER & ÅSA FÅNG

Scalateatern Karlstad


BILJETTER / MER INFORMATION


En exklusiv konsertföreställning där Christopher Wollter och Åsa Fång tar sig an chansontraditionens två giganter, Edith Piaf och Jacques Brel. En enad kritikerkår har hyllat denna vackra, vemodiga och roande föreställning som gått för utsålda hus runtom i landet.

Vi får höra odödliga sånger om livet och kärleken som ges två perspektiv, mannens och kvinnans. Åsa och Christopher låter sången och musiken förena två självförbrännande och kärlekstörstande livsöden.

Amsterdam, La vie en Rose, Ne me quittes pas och No je ne regrette rien är ett axplock av vad som kommer framföras ur den franska låtskatten. De ackompanjeras av virtuosa musiker: Bernt Andersson (piano, dragspel), Per Melin (trummor) och Michael Krönlein (kontrabas).

”Roar och imponerar” –Svenska Dagbladet
Suveränt! Helt oemotståndligt!” -Skånska Dagbladet
Kraftfullt och övertygande. Brel och Piaf-show suger tag. –Sydsvenska Dagbladet
”Bernt Andersson är en genial ackompanjatör… han får tonerna att bli målningar” -Ystads Allehanda
Frustande känslor och svärta. Magnifik föreställning. –Norrköpings tidningar

Längd: ca 2 timmar inkl paus
Föreställningen görs på svenska med franska inslag.
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa 054-190080

Christopher Wollter har sedan sin examen från Teater och operahögskolan i Göteborg jobbat på landets största scener såsom Dramaten, Cirkus, Göteborgsoperan och Oscarsteatern. Han började med Brel i Brel – rakt in i hjärtat på Vasa-teatern i Stockholm. Han har rosats i succéer som Så som i himmelen på Oscarsteatern eller som von Trapp i Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö. Ett axplock av roller är Freddie i Chess, Chris i Miss Saigon på Göteborgsoperan samt titelrollen i Doktor Zjivago på Malmö Opera.

Han har underhållit på TV i Doobidoo, Så ska det låta, Lotta på Liseberg och som solist med Radio-symfonikerna i SVT:s Trettondagskonsert i Berwaldhallen. Bland hans 30tal scenproduktioner kan även nämnas Vem är rädd för Virginia Woolf, Martina Montelius pjäs Elda! Elda! Elda! samt hans egen monolog Göran och Kärleken. Man kan se Christopher i flera TVserier och filmer – i bl.a. Guldbaggevinnaren återträffen, Modus, Gråzon och snart i Sveriges första Netflix produktion Störst av allt.

Åsa Fång är en gränsöverskridande artist som gjort en rad kritikerrosade roller som sångerska , skådespelerska och musikalartist. Särskild erkännande har hon fått för sin träffsäkra och personliga tolkning av Edith Piaf. Hennes föreställning ”Edith Piaf - Livet och Kärleken ” och föreställningen ”Brel möter Piaf - rebellen och sparven fångar det som blivit Åsa Fångs signum; En mångsidig artist med fransk spets och en särskild förmåga att beröra publiken.

Åsa Fång har haft roller i flera stora musikaler som b la Miss Saigon, Billy Elliot, Cabaret, Jesus Christ Superstar, Spelman på taket, Rivierans Guldgossar m. fl. För rollen som Hemska Häxan i Trollkarlen från OZ - vann hon en Guldmask. Åsa medverkade även i Robert Gustafssons 25-års jubileumsshow. Åsa har gett ut cd:n ”Åsa Fång sjunger Edith Piaf - La vie et l ?amour” och är gästsolist i flera skivproduktioner. Hon har även synts i en rad TV- produktioner såsom Så ska det låta och ”Doobidoo och medverkar i filmerna om Johan Falk.

Scalateatern i Karlstad. Teaterscen, hemvist för Värmlandsteatern, fri teaterförening och Cabary, teatersällskap med nyårsrevy.

1993 byggdes Scalateatern om från biograf till teaterscen. Initiativet kom från systerföreningarna Värmlandsteatern och Cabary som sedan dess har haft flera föreställningar per år i lokalerna. Föreningarna står som ägare av Scalateatern. Lokalen har plats för 409 besökare och tar årligen emot flera gästspel och föreläsningar.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-04-24 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Karlstad,


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

375kr


Kort länk hit:

Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Blixten & Co Blir Del Av Det Nordiska Nätverket  All Things Live
PRESS
12 dec
kl: 14:50

Blixten & Co Blir Del Av Det Nordiska Nätverket All Things Live

Waterland Private Equity förvärvar sex nordiska evenemangsföretag - Blixten & Co (SE), Maloney Concerts (SE), ICO Concerts, ICO Management and Touring (DK) Friction and Atomic Soul Booking (NO) - till All Things Live, som därmed blir den största oberoende aktören i Norden inom live-/underhållningsindustrin. - Vi har drivit det här bolaget oberoende i 12 år och nu laddar vi med...

Bild på Ett Enastående År För Peter Jöback -  Finalhelg För Popteatern
PRESS
12 dec
kl: 12:20

Ett Enastående År För Peter Jöback - Finalhelg För Popteatern "med Hjärtat Som Insats" På Cirkus 14 & 15 December!

2018 har varit ett enastående år för Peter Jöback! Han inledde med ett storslaget 30-årsjubileum av "The Phantom of the Opera" där han blev handplockad till paradrollen som Fantomen på Broadway i New York för detta musikalernas mästerverk. I april släppte Peter Jöback sin första pop-singel på sju år "The Mask" med en musikvideo inspelad i Brooklyn och låten blev snabbt en stor...

Bild på Dan Hylander & Raj Montana Band På Turné I Vår
PRESS
11 dec
kl: 19:50

Dan Hylander & Raj Montana Band På Turné I Vår

Det legendariska bandet Dan Hylander & Raj Montana Band släpper ny musik och ger sig ut på vägarna...

Hitta oss på Facebook