kl: 19:00

BREL MÖTER PIAF - REBELLEN & SPARVEN - CHRISTOPHER WOLLTER & ÅSA FÅNG

Scalateatern KarlstadDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

En exklusiv konsertföreställning där Christopher Wollter och Åsa Fång tar sig an chansontraditionens två giganter, Edith Piaf och Jacques Brel. En enad kritikerkår har hyllat denna vackra, vemodiga och roande föreställning som gått för utsålda hus runtom i landet.

Vi får höra odödliga sånger om livet och kärleken som ges två perspektiv, mannens och kvinnans. Åsa och Christopher låter sången och musiken förena två självförbrännande och kärlekstörstande livsöden.

Amsterdam, La vie en Rose, Ne me quittes pas och No je ne regrette rien är ett axplock av vad som kommer framföras ur den franska låtskatten. De ackompanjeras av virtuosa musiker: Bernt Andersson (piano, dragspel), Per Melin (trummor) och Michael Krönlein (kontrabas).

”Roar och imponerar” –Svenska Dagbladet
Suveränt! Helt oemotståndligt!” -Skånska Dagbladet
Kraftfullt och övertygande. Brel och Piaf-show suger tag. –Sydsvenska Dagbladet
”Bernt Andersson är en genial ackompanjatör… han får tonerna att bli målningar” -Ystads Allehanda
Frustande känslor och svärta. Magnifik föreställning. –Norrköpings tidningar

Längd: ca 2 timmar inkl paus
Föreställningen görs på svenska med franska inslag.
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa 054-190080

Christopher Wollter har sedan sin examen från Teater och operahögskolan i Göteborg jobbat på landets största scener såsom Dramaten, Cirkus, Göteborgsoperan och Oscarsteatern. Han började med Brel i Brel – rakt in i hjärtat på Vasa-teatern i Stockholm. Han har rosats i succéer som Så som i himmelen på Oscarsteatern eller som von Trapp i Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö. Ett axplock av roller är Freddie i Chess, Chris i Miss Saigon på Göteborgsoperan samt titelrollen i Doktor Zjivago på Malmö Opera.

Han har underhållit på TV i Doobidoo, Så ska det låta, Lotta på Liseberg och som solist med Radio-symfonikerna i SVT:s Trettondagskonsert i Berwaldhallen. Bland hans 30tal scenproduktioner kan även nämnas Vem är rädd för Virginia Woolf, Martina Montelius pjäs Elda! Elda! Elda! samt hans egen monolog Göran och Kärleken. Man kan se Christopher i flera TVserier och filmer – i bl.a. Guldbaggevinnaren återträffen, Modus, Gråzon och snart i Sveriges första Netflix produktion Störst av allt.

Åsa Fång är en gränsöverskridande artist som gjort en rad kritikerrosade roller som sångerska , skådespelerska och musikalartist. Särskild erkännande har hon fått för sin träffsäkra och personliga tolkning av Edith Piaf. Hennes föreställning ”Edith Piaf - Livet och Kärleken ” och föreställningen ”Brel möter Piaf - rebellen och sparven fångar det som blivit Åsa Fångs signum; En mångsidig artist med fransk spets och en särskild förmåga att beröra publiken.

Åsa Fång har haft roller i flera stora musikaler som b la Miss Saigon, Billy Elliot, Cabaret, Jesus Christ Superstar, Spelman på taket, Rivierans Guldgossar m. fl. För rollen som Hemska Häxan i Trollkarlen från OZ - vann hon en Guldmask. Åsa medverkade även i Robert Gustafssons 25-års jubileumsshow. Åsa har gett ut cd:n ”Åsa Fång sjunger Edith Piaf - La vie et l ?amour” och är gästsolist i flera skivproduktioner. Hon har även synts i en rad TV- produktioner såsom Så ska det låta och ”Doobidoo och medverkar i filmerna om Johan Falk.Scalateatern i Karlstad. Teaterscen, hemvist för Värmlandsteatern, fri teaterförening och Cabary, teatersällskap med nyårsrevy.

1993 byggdes Scalateatern om från biograf till teaterscen. Initiativet kom från systerföreningarna Värmlandsteatern och Cabary som sedan dess har haft flera föreställningar per år i lokalerna. Föreningarna står som ägare av Scalateatern. Lokalen har plats för 409 besökare och tar årligen emot flera gästspel och föreläsningar.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-04-24 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Karlstad, Tel. 054-190080 - Västra Torggatan 1


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook