Menu

Sarah Dawn Finer - Vinterland

Karlstad

Scalateatern Karlstad
fredag, 28 november 2014 kl:19:30

Sarah Dawn Finer på turne med nya albumet Vinterland

I vinter är Sarah Dawn Finer dubbelt aktuellt. Först släpper hon sitt nya album Vinterland” den 7 november, sedan åker hon ut på en omfattande Sverigeturne till 13 städer. Albumet och turnen är en fortsättning på hennes framgångar med Winterland” som blev en stor publiksucce och fick fantastiska lovord av kritikerna.

Den 7 november släpper Sarah Dawn Finer albumet Vinterland”. Precis som med den hyllade föregångaren Winterland” har alla låtar vintertema, men den här gången är albumet helt på svenska och innehåller både nyskrivna låtar och tolkningar av Sarah Dawn Finers favoritvinterlåtar.

Skivan innehåller flera spännande samarbeten med svenska artister. Laleh har för första gången skrivit en låt till en annan artist (“Vinterland”) och Sarah har skrivit nya låtar med både Bo Sundström från Bo Kaspers Orkester och sin vapendragare från Sanningen kommer om natten-skivan, Mauro Scocco. Dessutom har Tomas Andersson Wij översatt Tori Amos Winter.

Sarah Dawn Finer har också spelat in egna tolkningar av bland andra Ted Ströms Vintersaga, Håkan Hellströms “Valborg” och “Jul, jul”, som sjungs i duett med Stephen Simmonds.

På “Vinterland”-turnen tar Sarah med sig musikerna Jesper Nordenström, Per Lindvall, Ola Gustafsson, Marika Willstedt och Thobias Gabrielsson och spelar låtar från både Winterland” och Vinterland”.

– Det blir en turne för alla som vill komma in och känna musikalisk värme under kalla vintermånader, och höra vackra och ibland vemodiga eller upplyftande sånger, berättar Sarah Dawn Finer.

C:a 90 min

Pressröster om turnen Winterland”
Sarah når ända in i hjärtat”
/Aftonbladet, betyg 4 av 5

nästan perfekt”
/Corren, betyg 4 av 5

en av de starkaste konserterna jag har upplevt”
/UNT

Gnistrande vemod för stressade själar”
/Sundsvalls Tidning, 4 av 5

”Sarah Dawn Finer har en makalös röst”
/Västerbottens Folkblad, 4 av 5

”bättre - och värdigare! (...) blir det bara inte”
/Norrbottens-Kuriren, 4 av 5

nog det vackraste jag hört på alla julkonserter jag varit på”
/Arbetarbladet, 4 av 5

Konserten presenteras av Blixten & Co. Läs mer om oss och anmäl dig till vårt nyhetsbrev på www.blixten.se eller gilla oss på facebook.com/blixtenco för konserttips, erbjudanden och tävlingar.


Scalateatern i Karlstad. Teaterscen, hemvist för Värmlandsteatern, fri teaterförening och Cabary, teatersällskap med nyårsrevy.

1993 byggdes Scalateatern om från biograf till teaterscen. Initiativet kom från systerföreningarna Värmlandsteatern och Cabary som sedan dess har haft flera föreställningar per år i lokalerna. Föreningarna står som ägare av Scalateatern. Lokalen har plats för 409 besökare och tar årligen emot flera gästspel och föreläsningar.

Datum / Tid

fredag, 28 november 2014 kl: 19:30

Plats

Karlstad, Scalateatern Karlstad

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

485

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad