Menu

Janne Åström & Bengan Janson - Ett jäkla drag!

Karlstad

Scalateatern Karlstad
söndag, 22 mars 2015 kl:18:00

Plats på scen för en sällsynt stark röst och en virtuos på dragspel! Janne Åström och Bengan Janson bjuder publiken på rock, pop och visor från förr och nu. De tolkar också Bellman, Taube, Vreeswijk och Edwall med både allvar och humor och de lovar att det kommer att bli ett jäkla drag... spel!

Visst har deras vägar korsats förr. Men det var när Bengan bjöd in Janne till Bengans scen under evenemanget Musik vid Siljan 2009 som de förstod att Jannes röst och Bengans dragspel var en mycket lyckad kombination.

Både Janne och Bengan uppskattar att möta och inspireras av andra artister och musiker och de har båda en lång och imponerande lista över samarbeten. Nu slår de sina påsar ihop och förenar sina erfarenheter, låtskatter och sitt artisteri. Det är bara för publiken att glädjas och njuta!

Perfekt radarpar med äkta musikantglädje hela vägen. Smoke on The Water med dragspel och sång, är och förblir, en klassiker. -Robert Wells

Vilken FORMIDABEL föreställning/konsert! Två superentertainers i dynamiskt samspel! STORARTAT!! Bengt-Arne Wallin/Eva Bysing


Janne Åström är rockaren från Falun som utbildade sig till operasångare och blev musikalisk mångsysslare. Janne har stått på en lång rad musikalscener i Stockholm och var bl a med i krogshowen R.E.A. på Hamburger Börs i nio år. Janne har turnerat inom och utom landets gränser som soloartist, med egna band och med Robert Wells Rhapsody in Rock. För tillfället kan han inte bestämma sig för vem han gillar bäst av nationalskalderna Bellman, Taube och Cornelis. Så det lutar åt en musikalisk sammanblandning.

Dragspelsvirtuosen och spelmannen Bengan Janson behärskar många olika musikstilar och medverkar i alla möjliga olika musikaliska sammanhang. Bengan började spela dragspel redan som åttaåring. 1995 utsågs han av Sveriges dragspelares riksförbund till Årets dragspelare. Han var länge en av medlemmarna i Östen med Resten, har samarbetat i många år med den legendariske spelmannen Björn Ståbi och bildar tillsammans med Kalle Moreaus duon Kalle & Bengan.

Scalateatern i Karlstad. Teaterscen, hemvist för Värmlandsteatern, fri teaterförening och Cabary, teatersällskap med nyårsrevy.

1993 byggdes Scalateatern om från biograf till teaterscen. Initiativet kom från systerföreningarna Värmlandsteatern och Cabary som sedan dess har haft flera föreställningar per år i lokalerna. Föreningarna står som ägare av Scalateatern. Lokalen har plats för 409 besökare och tar årligen emot flera gästspel och föreläsningar.

Datum / Tid

söndag, 22 mars 2015 kl: 18:00

Plats

Karlstad, Scalateatern Karlstad

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

290kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad