kl: 19:00

ELVIS FOREVER - 20 ÅRS-JUBILEUM ORGINALET

Scalateatern KarlstadDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Elvis Forever, söndagen den 19 april, kommer att bli så nära originalet man kan komma. Två timmars show med paus i mitten, 35 välkända Elvismelodier. Med samma låtar och nästan samma musikanter, både solister, kör, orkester och dansare. Gillar man Elvis musik och vill bli lite nostalgisk eller bara njuta av en tidlös musik, boka din biljett nu så lovar jag att ge en oförglömlig kväll.

Elvis Forever startade för exakt 20 år sedan då jag, Bertil Österberg, tänkte göra något seriöst för en gångs skull. Jag samlade ihop mina gamla spelkompisar samt lite nya bekantskaper. På två timmar skrev jag föreställningen. Den röda tråden i programmet var att publiken skulle bjudas på liten nostalgisk tillbakablick om hur det var från 1954 till Elvis lämnade oss.

Elvis må ha lämnat jordelivet men hans musik lever vidare – för han är Forever. För 20 år sedan var vår tanke att genomföra ett par föreställningar, men till vår stora glädje var detta bara början på något större. Fullsatta föreställningar och showen gjorde succé. Under många år for vi land och rike runt. Allt från festivaler till krogshower, från ordenshus till Globe Arena.

De senaste åren har våra olika musikarrangemang tillsammans blivit färre och ersatts med spelningar i mindre konstellationer. Så nu tycker jag, att 20 år efter vår första spelning, är det dags att vandra tillbaka till början.

Väl mött / Bertil Österberg

2 timmar inkl en paus

Scalateatern i Karlstad. Teaterscen, hemvist för Värmlandsteatern, fri teaterförening och Cabary, teatersällskap med nyårsrevy.

1993 byggdes Scalateatern om från biograf till teaterscen. Initiativet kom från systerföreningarna Värmlandsteatern och Cabary som sedan dess har haft flera föreställningar per år i lokalerna. Föreningarna står som ägare av Scalateatern. Lokalen har plats för 409 besökare och tar årligen emot flera gästspel och föreläsningar.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-04-19 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Karlstad,


Fler tillfällen:Elvis

Elvis, That's All Right Mama på Spotify

I Love Rock'n'Roll, Vol. 2 (Greatest Hits)

That's All Right Mama

Elvis, Hound Dog på Spotify

I Love Rock'n'Roll, Vol. 2 (Greatest Hits)

Hound Dog

Elvis, Heartbreak Hotel på Spotify

I Love Rock'n'Roll, Vol. 2 (Greatest Hits)

Heartbreak Hotel

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Ny Saxofonist I Lasse Stefanz
PRESS
13 nov
kl: 20:00

Ny Saxofonist I Lasse Stefanz

I början av sommaren valde Joacim Svensson att avsluta sitt uppdrag som saxofonist i Lasse Stefanz för att istället återgå till sin civila karriär. Samtidigt som arbetet påbörjades med att hitta en ersättare hoppade Simon Lindberg in som vikarie under sommarens turné. Nu har dock Lasse Stefanz hittat den musiker man med ljus och lykta letat efter under några månaders tid. Valet föll...

Bild på Paranoid Park - Brott, Skuld Och Rädsla I Skejtvärlden
PRESS
12 nov
kl: 17:50

Paranoid Park - Brott, Skuld Och Rädsla I Skejtvärlden

Det var en olycka. Alex menade inte att döda säkerhetsvakten, det var självförsvar. Men det finns ingen som kan backa upp hans historia. Ingen visste ju ens att han var där! Blake Nelsons prisbelönade bok Paranoid Park blir teater på Studion med premiär 22 november. Boken har också filmatiserats av Gus van Sant och fick pris på filmfestivalen i Cannes 2007. Alex är en ganska vanlig...

Bild på Lisa Nilsson På Rival I Vår Med
PRESS
12 nov
kl: 08:40

Lisa Nilsson På Rival I Vår Med "lisa - Kvinnan Som Är Jag - En Musikalisk Längtansföreställning"

Efter en utsåld och tokhyllad höstturné med "Himlen runt hörnet 25 år" är det äntligen dags för Lisa Nilsson att sätta upp en helt egen föreställning. Den 14 februari nästa år har "LISA - Kvinnan som är jag" premiär på Rival i Stockholm, där hon huserar hela våren. Lisa kallar den själv för "en musikalisk längtansföreställning". För regin står Anna Ståhl. Biljetterna...

Hitta oss på Facebook