Menu

SOFIA KARLSSON & MARTIN HEDEROS

Karlstad

Scalateatern Karlstad
tisdag, 8 december 2015 kl:19:00

SOFIA KARLSSON OCH MARTIN HEDEROS PÅ TURNÉ MED NY JULSKIVA: ”STJÄRNENÄTTER – SÅNGER OM JULEN”

Glitter möter näver och nattklubb möter frostiga ängar. Den varma spelglädjen är det som utmärker denna duo, improvisation och högt i tak. Årets julkonsert väntar! Med ett nytt album i ryggen åker duon ut på turné landet runt i december. De besöker kyrkor och konserthus med sin musik, där nyskrivna låtar varvas med kända julklassiker som ”O Helga natt” och ”Have Yourself a Merry Little Christmas.” Med två tramporglar, Sofias gamla gitarrer och en flygel blir det en intim och akustisk liveupplevelse.

Duon Karlsson/Hederos vill med sin musik förflytta sig själva och andra till en zon där man kan andas, komma ihåg och blicka framåt under några veckor som kan vara både utarmande och underbara. Albumet ”Stjärnenätter – Sånger om julen” släpps 13 november. Biljettsläpp till turnén i morgon torsdag 10 september kl 10.00.

Sofia Karlsson mottog nyligen Stockholms Stads hederspris ”Årets Tonsättare”. Hon har med sin unika röst och egensinniga musik turnerat Sverige runt sedan 2005, då hon fick sitt genombrott med albumet ”Svarta Ballader”. Albumet sålde 100 000 exemplar. Sofia Karlsson har sedan dess mottagit fyra Grammis och genomfört otaliga hyllade liveframträdanden.

Martin Hederos är en av Sveriges mest erkända låtskrivare och musiker och var bland annat med och grundade The Soundtrack of Our Lives. Han har samarbetat och gjort musik med ett flertal svenska musiker och turnerat även med Weeping Willows, Johnossi och Ane Brun. Just nu spelar Martin Hederos i bandet Tonbruket.

Scalateatern i Karlstad. Teaterscen, hemvist för Värmlandsteatern, fri teaterförening och Cabary, teatersällskap med nyårsrevy.

1993 byggdes Scalateatern om från biograf till teaterscen. Initiativet kom från systerföreningarna Värmlandsteatern och Cabary som sedan dess har haft flera föreställningar per år i lokalerna. Föreningarna står som ägare av Scalateatern. Lokalen har plats för 409 besökare och tar årligen emot flera gästspel och föreläsningar.

Datum / Tid

tisdag, 8 december 2015 kl: 19:00

Plats

Karlstad, Scalateatern Karlstad

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

325kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad