Menu

Chefen

Karlstad

SCALATEATERN
onsdag, 21 oktober 2020 kl:19:00

Den nyblivna mellanchefen Jenny längtar efter något omstörtande. Hon vill driva igenom storslagna visioner på det stora företaget. Men snart sugs hon in i nästintill obegripliga maktspel i den stenhårda chefshierarki som råder. Likt en blodig maffia släntrar cheferna mellan lunchrestaurangen och mötesrummen. Och ur företagets dunkla djup bubblar känslokladd, kött och tjafs upp som inte alls ryms i de mallar och system som hon ska jobba efter.
Vad den duktiga mellanchefen Jenny dessutom inte anar är att hon själv på ett snuskigt, smutsigt sätt ska bli orsak till sin egen undergång.

Chefen är en surrealistisk samtidsskildring på managementspråk. Det handlar om kroppar och kostymer, om att dominera och domineras. Och om porriga skräpmail, uppfuckade powerpointpresentationer och medarbetarsamtal från helvetet.

Manus och regi: Malin Axelsson Scenografi och kostym: Zofi Lagerman Nilsson
Medverkande på scen: Frida Hallgren, Caroline Rauf, Angelika Prick, Anders Johannison och Mattias Silvell
Ljusdesign: Sofi Gynning
Ljud och bild: Elize Arvefjord
Maskör: Carina Saxenberg

Malin Axelsson, dramatiker och regissör, har varit chef i tio år, senast på Sveriges Radio Drama där hon bl.a. skrivit och regisserat succé-serierna ”Cheferna” och ”Kraschen. Hennes stora genombrott som teaterdramatiker var ”Jösses flickor - återkomsten” för Stockholms Stadsteater 2005. Som konstnärlig ledare för ung scen/öst skapade hon hyllade föreställningar som ”Jag blir en bubbla som blir ett monster som blir ett barn”, ”ROFLMAOWTIME och ”Rose Rose Rose”. 2015 debuterade hon med kritikerrosade romanen ”Anropa, som året därpå erhöll Mare Kandre-priset.

En samproduktion mellan Kulturhuset Stadsteatern Stockholm och Riksteatern med ursprunglig premiär vid Kulturhuset Stadsteatern Stockholm.

a href=https://www.riksteatern.se/forestallningar/de-oroliga/201911131900-87695G target=_blankwww.riksteatern.se/a

Längd: ca 2 timmar 40 minuter (inklusive 20 min pauser)
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa 054-190080
iframe width=560 height=315 src=https://www.youtube.com/embed/XNWoHPSy1qc frameborder=0 allow=accelerometer autoplay clipboard-write encrypted-media gyroscope picture-in-picture allowfullscreen/iframe

embInformation rörande publikplatser hösten 2020/b Arrangören ansvarar för att antalet publikplatser som erbjuds uppfyller de rekommendationer om avstånd som myndigheterna fastställt samt inte är fler än lagens maxantal./em

Datum / Tid

onsdag, 21 oktober 2020 kl: 19:00

Plats

Karlstad, SCALATEATERN

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad