Menu

20 År Med Mig - Özz NûjenKarlstad

, SCALATEATERN
tisdag, 18 maj 2021 kl: 19:00

bEn av Sveriges största, mest omtalade, frispråkiga och roligaste komiker Özz Nûjen firar 20 år på standup scenen med en Jubileumsturné hösten 2020 - 20 år med mig - Özz Nûjen./b

Hans stand up succéer har setts och älskats runt om i landet och i denna show bjuder han på nyskrivet material blandat med sina roligaste och bästa rutiner. Han berättar om sina sämsta gig, pinsammaste stunder, om den snåriga vägen fram till att bli bäst och vad som gör ett skämt till att ena dagen bli så roligt att publiken skrattar så snoret rinner till att nästa dag falla platt. Vad händer då i rummet och i Özz huvud?

Özz Nûjen har i tjugo år varit en av dem, om inte just den, som har betytt mest för svensk standup i allmänhet och dess utveckling i synnerhet. Özz är förmodligen också Sveriges enda standupkomiker som medverkat i två franska storfilmer, varit ’Puck’ i Shakespeares ”emMidsommarnattsdröm/em”, ’Carlsson’ i Strindbergs ”emHemsöborna/em”, Molina i ”emSpindelkvinnans kyss/em” och ’Gycklaren’ i Nobelpristagaren Dario Fos ”emMistero Buffo/em”.

Med sitt oefterhärmliga sätt hans förmåga att roa och oroa kommer Özz nu att avslöja saker om sig själv, sina kollegor och standup-branschen.
Det blir spännande och med all säkerhet också ibland överväldigande.
Från Jan Guillou till Greta Thunberg, från sitt favoritlag AIK till vandrande pinnar och från religiösa fanatiker till kvart i tre ragg. Ja, när Özz står på scen så kan allt hända.
”emKom och fira med mig när jag gör det jag älskar mest. Standup som roar och oroar. Puss och kram!/em” - Özz Nûjen
Under november och december 2020 gör han 20 exklusiva shower kl.20 i 20 utvalda städer runtom i Sverige.

bMER OM ÖZZ NÛJEN/b
Özz Nûjen har varit programledare för bland annat ”emMorgonpasset i P3/em”, ”emStockholm Live/em” på SVT, ”emRing så spelar vi/em” i P1 och Kristallenvinnaren ”emZero Impact/em” på UR/SVT. Han har gjort ”emSommar i P1/em” två gånger och medverkade i ”emStjärnorna på Slottet/em”2014.
Özz har även haft roller i ett flertal teateruppsättningar ’Puck’ i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm”, ’Gycklaren’ i ”Mistero Buffo”, ”Rikard III”, Molina i ”Spindelkvinnans kyss” och ’Carlsson’ i ”Hemsöborna”.

Mer på listan står också två franska storfilmer, ”emSi tu meurs, je te tue/em” och ”emComme chez soi/em” och som gäst i ett antal svenska tv-program som t ex ”emSkavlan/em”, ”emHellenius Hörna/em” och ”emRenées brygga/em”.
Under våren 2020 spelar Özz Nûjen rollen som ’Refaat El-Sayed’ i den nyskrivna föreställningen ”emÅrets Svensk/em” på Uppsala stadsteater.

Producent: Damar Produktion AB
Åldersgräns: 12 år i målsmans sällskap
Längd: ca 80 min.
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa 054-190080

Datum / Tid


2021-05-18 19:00

Plats

SCALATEATERN
Karlstad, Tel. 054-190080 - Västra Torggatan 1

Typ

Show

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        

Datum: Alla dagar


Tillbaka Sök

Välj stad