Menu

ÖSTERGREN OM ÖSTERGREN

Karlstad

SCALATEATERN
torsdag, 19 oktober 2023 kl:19:30

Från debuten som brådmoget underbarn i mitten av 70-talet via det enorma genombrottet med Gentlemen på 80-talet till dagens status som en av våra mest älskade berättare har Klas Östergren en särställning bland svenska författare.

Östergren om Östergren skildrar författarens liv och verk i ett scensamtal med vännen och ständige förläggaren Stephen Farran-Lee. Föreställningen delar namn med samtalsboken från 2007. Där den kronologiskt gick igenom Klas Östergrens bibliografi tar vi här avstamp i en rad betydelsebärande platser.

Barndomens Lilla Essingen skildrad i böcker som Fantomerna och I en skog av sumak. Hornsgatan, en central plats i den episka Gentlemen-sviten. Gamla stan, spelplats för såväl flera av Östergren historiska romaner som hans egen tid i Svenska Akademien. Biografi och fiktion sida vid sida. Samtidigt tecknas en bild av det Sverige Östergren skildrat i sitt författarskap.

Det är också ett samtal om författandets hantverk. Om oron som drivkraft. Om att tidigt lära sig disciplinen att varje dag skriva och i 50 år ta sig an det tomma arket. Nulla dies sine linea ? inte en dag utan ett streck.

Förställningen förhöjs av musik inspirerad av Klas Östergrens litterära värld specialskriven och framförd av Mattias Alkberg. En i eget rätt kritikerrosad artist vars band The Bear Quartet tog sitt namn ifrån Östergrens Gentlemen. En cirkelslutning om något.

Klas Östergren senast utgivna boken är romanen Större trygghet aldrig fanns (Polaris 2022).

”Att prata är en sak, att samtala är svårare. Att få något sagt är svårast av allt. Men man måste försöka, så länge någon orkar lyssna.” ¬– Klas Östergren

Längd: ca 2 timmar, ingen paus.
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080

OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE
Äkta biljetter finns på www.scalateatern.com + här på www.ticketmaster.se
Välkommen till Scalateatern!

Datum / Tid

torsdag, 19 oktober 2023 kl: 19:30

Plats

Karlstad, SCALATEATERN

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad