Menu

NILS LANDGREN, VINCE MENDOZA & BOHUSLÄN BIG BAND

Karlstad

Sundstaaulan
tisdag, 14 mars 2017 kl:19:00

NILS LANDGREN OCH VINCE MENDOZA - Still Crazy After All These Years

Bohuslän Big Band presenterar ett unikt samarbete med kompositören och arrangören Vince Mendoza och och Nils Landgren, mannen med den röda trombonen.

Under konsertens gång får ni lyssna till en blandad repertoar. Bland annat några godbitar från Nils Landgrens senaste album Some other time – en hyllning till Leonard Bernstein, i lätt omarbetade arrangemang, men även annan noga utvald musik som exempelvis titellåten Still Crazy After All These Years av Paul Simon.

Vince Mendoza och Nils Landgren har flera samarbeten bakom sig, och är även initiativtagare till det europeiska nätverket EMC – European Music Circle.

Vince Mendoza har varit en av de ledande musikerna inom jazzen och samtida musik de senaste 20 åren. Han har arbetat med välkända stjärnor som Björk, Bobby McFerrin, Robbie Williams, Herbie Hancock, Melody Gardot, Sting med många fler. Vince har precis gått in i rollen som konstnärlig ledare för WDR Big Band i Köln.

Nils Landgren har berikat svenskt musikliv som få andra och har gjort det mesta med de flesta. Under åtta år arbetade han även som konstnärlig ledare för Bohuslän Big Band. Ett samarbete som sträcker så lång tillbaka som 80-talet. Nils Landgren har medverkat på över 500 album och spelat med artister som Herbie Hancock, ABBA, the Crusaders, and Wyclef Jean.

Längd: ca 2 timmar inkl. paus

Datum / Tid

tisdag, 14 mars 2017 kl: 19:00

Plats

Karlstad, Sundstaaulan

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180kr - 350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad