Menu

Firefox AK

Göteborg

Pustervik
fredag, 22 september 2017 kl:22:00

Klubb Instant presenterar:
Firefox AK
Support: DNR & DO
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Fredag 22 september 2017 kl 22.00
På scen c:a 23.30
Öppet till 03.00
Ålder 18 år med biljett, 20 år på dörren.

Separationen, förälskelsen och en intensiv längtan efter en nystart är ständigt närvarande på Beginnings. Andrea Kellerman, mer känd som Firefox AK, har skapat fem spår som fångar vemodet när någonting tar slut men även spänningen och pirret när någonting annat tar vid.

Vi tas med på en resa som beskriver olika skeenden. Känslan av att vara ung och oövervinnerlig i ”FIREFLIES”, skriven tillsammans med Ludwig Bell, liksom känslan när attraktion och förälskelse blir destruktiv som i den dansanta singeln WILDFIRE som släpptes i april, samt uppgivenhet över
allt som har gått förlorat i inledningsspåret ”SHAKE IT.

THE SWEETEST ger oss inblick i ett annat sorts kärleksförhållande.
I den här pärlan har Andrea tillsammans med vännen Annika Norlin (Säkert!, Hello Saferide) fångat historien hos någon som väljer att inte agera på sina känslor med respekt av den andra kvinnan.

Sedan är vi framme vid själva avslutet. I CLOSURE befinner sig kärleksparet vid det oundvikliga. Saker måste avslutas för att någonting annat, någonting bättre, ska kunna få plats. Det krävs en nystart. Tillsammans eller var och en för sig.

Musikaliskt började det egentligen redan med ONE LAST TIME”, duetten med Elias. Låten var den sista Andrea skrev till EP:n A New Shape (2016) och den har också
pekat ut vägen Beginnings. Det långsamma tempot, de tunga synthmattorna, de flerstämmiga körerna och den analoga ljudbilden gav en känsla som hon ville hitta tillbaka till med nya släppet.

Resultatet är en sammanhållen EP som hela tiden, både textmässigt och
musikaliskt, följer en röd tråd. En vilja att inte stagnera och att istället fortsätta söka nya utmaningar. En nystart.

Beginnings producerades av Claes Björklund (iamamiwhoami) och mixades
av Lasse Mårtén, samma team som låg bakom den miljon-streamande EP:n
”A New Shape” som kom i slutet av förra året.

DNR & DO är en trio från Göteborg som med sin självbetitlade debutEP snabbt byggt sig ett namn inom den elektroniska popen. Man har redan hunnit med Aftonbladet premiär, Livespelningar i radio etc. De delar lika stora delar allvar med lek. Lika delar elektronik med gitarrer. Det finaste Göteborg har gett oss sedan Broder Daniel. Senaste singeln Nollsju är inget annat än ett mästerverk. Senast vi fick se dem agerade de support på ett utsålt Pustervik till Kite. Nu är de tillbaka!

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 22 september 2017 kl: 22:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad