LE VENT DU NORD

TingvallakyrkanDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Djup historia och lekfull innovation. Le Vent du Nord från Quebec i Kanada vet hur man vänder det förflutna till intensiva och vackra uppträdanden. Gruppen betraktas som en drivande kraft i progressiv folk och banar en väg som förbinder deras kanadensiska rötter i Quebec till omvärlden, i både arrangemang och på scenen. Bandet levererar medryckande låtar, några hämtade från Québec traditionella folkmusikrepertoar medan andra är originalkompositioner. Det är virvlande reels och jigs men också stämningsfulla sånger och ballader, det är keltiskt men på franska och med en oemotståndlig fransk krydda, det är medryckande musik men också medryckande steppdans - närmast ett slags fotpercussion.

Sedan starten 2002 har Le Vent du Nord vunnit publikens och kritikernas hjärtan världen över, med över 1400 spelningar på fem kontinenter och åtta skivor i bagaget. De har fått flera prestigefyllda utmärkelser, bland annat en Grand Prix du Disque Charles Cros, två Junos (Kanadas Grammys), en kanadensisk Folk Music Award och Årets artist på den nordamerikanska Folk Alliance Annual Gala. De syns ofta på kanadensisk, amerikansk, fransk och brittisk tv och radio och deltar i en mängd olika speciella musikaliska projekt. De har samarbetat och uppträtt med bl.a. svenska Väsen, Harry Manx, The Chieftains, Yann-Fanch Kemener och Quebec’s legendariska Michel Faubert.

Le Vent du Nord är:
Nicolas Boulerice (sång, vevlira, dragspel, piano)
Simon Beaudry (sång, gitarr, irländsk bouzouki)
Olivier Demers (sång, fiol, gitarr)
Réjean Brunet (sång, durspel, akustisk basgitarr)

Webbsida: www.leventdunord.com

Insläpp 18.30 - Föreställningen är lite drygt 2 timmar (2 x 45 min + paus med fikaförsäljning ca 30 min) Upp till 12 år gratis. Ingen Åldersgräns. Arrangör: Gränslös Folkmusik. Medarr: Bilda

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-10-24 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:LE VENT DU NORD

LE VENT DU NORD, Le dragon de Chimay på Spotify

Tromper Le Temps

Le dragon de Chimay

LE VENT DU NORD, Laniaire på Spotify

La Part du Feu

Laniaire

LE VENT DU NORD, Loup-garou på Spotify

Tetu

Loup-garou