Menu

LE VENT DU NORD

Karlstad

Tingvallakyrkan
lördag, 24 oktober 2015 kl:19:00

Djup historia och lekfull innovation. Le Vent du Nord från Quebec i Kanada vet hur man vänder det förflutna till intensiva och vackra uppträdanden. Gruppen betraktas som en drivande kraft i progressiv folk och banar en väg som förbinder deras kanadensiska rötter i Quebec till omvärlden, i både arrangemang och på scenen. Bandet levererar medryckande låtar, några hämtade från Québec traditionella folkmusikrepertoar medan andra är originalkompositioner. Det är virvlande reels och jigs men också stämningsfulla sånger och ballader, det är keltiskt men på franska och med en oemotståndlig fransk krydda, det är medryckande musik men också medryckande steppdans - närmast ett slags fotpercussion.

Sedan starten 2002 har Le Vent du Nord vunnit publikens och kritikernas hjärtan världen över, med över 1400 spelningar på fem kontinenter och åtta skivor i bagaget. De har fått flera prestigefyllda utmärkelser, bland annat en Grand Prix du Disque Charles Cros, två Junos (Kanadas Grammys), en kanadensisk Folk Music Award och Årets artist på den nordamerikanska Folk Alliance Annual Gala. De syns ofta på kanadensisk, amerikansk, fransk och brittisk tv och radio och deltar i en mängd olika speciella musikaliska projekt. De har samarbetat och uppträtt med bl.a. svenska Väsen, Harry Manx, The Chieftains, Yann-Fanch Kemener och Quebec’s legendariska Michel Faubert.

Le Vent du Nord är:
Nicolas Boulerice (sång, vevlira, dragspel, piano)
Simon Beaudry (sång, gitarr, irländsk bouzouki)
Olivier Demers (sång, fiol, gitarr)
Réjean Brunet (sång, durspel, akustisk basgitarr)

Webbsida: www.leventdunord.com

Insläpp 18.30 - Föreställningen är lite drygt 2 timmar (2 x 45 min + paus med fikaförsäljning ca 30 min) Upp till 12 år gratis. Ingen Åldersgräns. Arrangör: Gränslös Folkmusik. Medarr: Bilda

Datum / Tid

lördag, 24 oktober 2015 kl: 19:00

Plats

Karlstad, Tingvallakyrkan

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr - 245kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad