Menu

The Tallest Man On Earth - Live På Värmlands Museum

Karlstad

VÄRMLANDS MUSEUM NYRÉNHALLEN
söndag, 31 januari 2021 kl:18:00

I december kommer The Tallest Man on Earth till Karlstad för en kraftfull, intim, helt unik musikupplevelse bland Dorothea Langes bilder på Värmlands Museum. Konserterna äger rum den 4 och 5 december och biljetterna släpps måndag 2 november kl 10.

Kristian Matsson har under artistnamnet The Tallest Man on Earth under 2010-talet etablerat sig som en av Sveriges starkast lysande stjärnor på den internationella indiescenen. Med utsålda konserthus och de allra största festivalscenerna världen över som vardagsrum. Med bas och rötter i Dalarna har han tagit inspiration till sin musik ur den amerikanska folktraditionen och Kristians musikaliska uttryck levandegör själen ur såväl det amerikanska som det svenska arvet.

Konserterna på Värmlands Museum äger rum i utställningen Dust and Dreams. Dorothea Lange (1895–1965) var en tongivande dokumentärfotograf som skildrade de kringresande jordbruksarbetarnas vardag under den amerikanska depressionen på 1930-talet. Många av dem levde i migrantläger och för dem blev musiken en naturlig samlingspunkt. Man sjöng folksånger som berättade om det hårda livet på vägarna och om saknaden efter hembygden, men också om drömmen om en bättre framtid.

”Att få höra The Tallest Man on Earth sjunga i utställningen med Dorothea Langes fotografier kommer att bli en helt unik upplevelse. Jag tycker verkligen att det finns ett starkt släktskap mellan hennes bilder och Kristian Matssons musik. Det är som att båda deras konstnärskap rör sig i samma tidlösa landskap. Deras uttryck känns både samtida och uråldrigt på samma gång.”
– Dan Spegel, utställningsproducent på Värmlands Museum


Utställningen Dorothea Lange - Dust and Dreams visas på Värmlands Museum till och med 6 januari 2021.

Konsertlängd: ca 60 minuter.
Åldersgräns: 13år

All form av allergier eller avvikelser måste anmälas via mail till Scalateatern, efter att ni köpt era biljetter på ticketmaster. Skriv också med ert bokningsnummer.
a href=mailto:biljett@scalateatern.com?subject=MailFrånTicketmaster.sebiljett@scalateatern.com/a

Datum / Tid

söndag, 31 januari 2021 kl: 18:00

Plats

Karlstad, VÄRMLANDS MUSEUM NYRÉNHALLEN

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad