Menu

Eurydike

Karlstad

Wermland Opera Stora Scen
söndag, 3 april 2022 kl:13:00

Industribarockopera med världspremiär i Karlstad våren 2022.


Orfeusmyten, om halvguden med den trollbindande sångrösten som trotsar gudarnas vilja och beger sig ner till dödsriket för att hämta tillbaka sin älskade Eurydike, har genom årtusenden inspirerat till en mängd berättelser, låtar, operor och filmer. Men vi har aldrig fått vi veta särskilt mycket om just Eurydike? Vem var hon? Vad drömde hon om? Varför dog hon egentligen? Och ville hon ens bli uppväckt från de döda? Har någon frågat henne vad hon tycker?


Denna satsning är ett försök att ge plats åt världshistoriens mest besjungna kvinnas egen berättelse. Föreställningen L’Orfeo från 2014 tog Monteverdis 1600-talsopera in i nutiden. Den blev omedelbart en enorm succé, hyllad av såväl press som publik. Nu har vi återigen äran att presentera delar av samma produktionsteam i denna spännande och gripande uppsättning. Arrangör och dirigent Hans Ek. Linus Fellbom står för regi, scenografi och ljusdesign.


Musiken i det nyskrivna verket bygger på fragment och citat från tidigare operor baserade på myten, av kompositörer som Gluck och Offenbach, sammanvävda med musik av bland andra Einsturzende Neubauten, Joy Division och Nico.


Välkommen till Eurydike - en drabbande industribarockopera på Wermland Operas Stora scen!

Datum / Tid


söndag, 3 april 2022 kl:13:00

Plats

Wermland Opera Stora Scen Karta

Typ

Opera

Kostnad

112kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        
Datum: Alla dagar
Välj stad

Tillbaka Sök

Välj stad