Menu

Mozart pianokonsert nr 21

Karlstad

Wermland Operas Stora Scen
lördag, 21 oktober 2017 kl:13:00

Klassisk lördagserien

Klassisk lördag är serien för dig som vill njuta av en något kortare konsert utan paus mitt på lördagen.

Konserterna erbjuds som abonnemang. Enstaka biljetter släpps 15 september 2017.

Det anses att Mozart skrev pianokonserterna nr 20 och 21 samtidigt, 1785, men att han presenterade dem med en månads uppehåll.
Dagens pianokonsert som framfördes sist, har en betydligt lättare och mer lekfull framtoning än den 20:e. Konserten kallas också Elvira Madigan då den användes som ledmotiv i Bo Widerbergs film med samma namn.

I Klaras Operacafé erbjuds lättare lunch från kl. 12.00.
Boka i förväg. För aktuell meny, se wermlandopera.com

Wermland Opera grundades 1975. Idag har vi ca 70 fast anställda och ger även arbetstillfällen till många frilansartister.

Wermland Opera förser värmlänningar och tillresande med ett brett urval av opera-/musikal- och orkesterproduktioner av hög konstnärlig kvalitet. Man har tio fast anställda sångare samt orkestern Wermland Operas orkester, som består av 35 heltidsmusiker. Förutom de produktioner som ges på scenerna i Karlstad bedriver Wermland Opera också turnéverksamhet. Turnéerna är i första hand ämnade för kommunerna i Värmlands län, men då och då sträcker sig turnéerna utanför både länets, såväl som landets gränser. Wermland Opera har också en omfattande barn- och ungdomsverksamhet: Av samtliga ordinarie opera- och musikalproduktioner ges alltid ett antal skolföreställningar på dagtid. Dessutom bedriver våra pedagoger en interaktiv och pedagogisk teater- och musikverksamhet gentemot och i samklang med barn och ungdomar.

Datum / Tid

lördag, 21 oktober 2017 kl: 13:00

Plats

Karlstad, Wermland Operas Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

40kr - 160kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad