Menu

Läderlappen

Karlstad

Wermland Operas Stora Scen
onsdag, 2 maj 2018 kl:19:00

Fladdermusens hämnd

Operett av Johann Strauss d.y.

När fladdermusen ska hämnas blir det en festlig, smått förvirrad och galen förväxlingskomedi som bjuder på många skratt. Falkes (Anders Larsson) sprudlande upptåg resulterar i flera överraskningar – både för dem på scen och för oss i publiken. Paret Rosalinda (Ann-Louice Lögdlund) och Gabriel von Eisenstein (Anton Ljungqvist) har under andra världskriget lyckats gömma deras bäste vän, den judiske Dr. Falke. Trots att Eisenstein hjälpt Falke under kriget, har han ändå gjort sig lustig på vännens bekostnad och detta vill Falke hämnas genom att spela Gabriel ett elakt spratt.

Året är 1945 och i Wien slickar man såren efter det nyligen avslutade världskriget. Precis som Berlin har den österrikiska huvudstaden blivit uppdelad av segermakterna i fyra delar – en brittisk, fransk, rysk och amerikansk. Till Johann Strauss välklingande och välkända musik får vi bland annat se sångfågeln Alfred som amerikansk ockupationssoldat, festfixaren Orlovskij som sovjetisk officer och vi misstänker starkt att Frank varit nazistisk angivare under krigsåren…

Dirigent: Johannes Gustavsson
Dirigent: Cathrine Winnes
Regi: Sam Brown
Scenografi, kostym: Annemarie Woods
Översättning: Magnus Lindman

Läderlappen är en operett av Johann Strauss. Den är över tre timmar lång och är ej lämplig för barn under 13 år.

Wermland Opera grundades 1975. Idag har vi ca 70 fast anställda och ger även arbetstillfällen till många frilansartister.

Wermland Opera förser värmlänningar och tillresande med ett brett urval av opera-/musikal- och orkesterproduktioner av hög konstnärlig kvalitet. Man har tio fast anställda sångare samt orkestern Wermland Operas orkester, som består av 35 heltidsmusiker. Förutom de produktioner som ges på scenerna i Karlstad bedriver Wermland Opera också turnéverksamhet. Turnéerna är i första hand ämnade för kommunerna i Värmlands län, men då och då sträcker sig turnéerna utanför både länets, såväl som landets gränser. Wermland Opera har också en omfattande barn- och ungdomsverksamhet: Av samtliga ordinarie opera- och musikalproduktioner ges alltid ett antal skolföreställningar på dagtid. Dessutom bedriver våra pedagoger en interaktiv och pedagogisk teater- och musikverksamhet gentemot och i samklang med barn och ungdomar.

Datum / Tid

onsdag, 2 maj 2018 kl: 19:00

Plats

Karlstad, Wermland Operas Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

47kr - 380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad