Menu

Something Rotten!

Karlstad

Wermland Operas Stora Scen
söndag, 30 december 2018 kl:15:00

Den heltokiga Broadwaysuccén kommer till Karlstad!

Häng med till London på 90-talet - 1590-talet! Som första teater i Europa ger Wermland Opera Something Rotten om Nick (Christer Nerfont) och Nigel (Tord Hansson) Bottom. Bröderna sliter för att slå sig fram som pjäsförfattare medan den snygge, oerhört populäre rockstjärnan William Shakespeare (Patrik Martinsson) producerar hit efter hit. När det lokala oraklet förutspår att framtiden ligger i pjäser med både sång och dans ger bröderna sig i kast med att skriva världens första musikal för att bräcka Shakespeare.

Musikalen hade Broadwaypremiär våren 2015 och nominerades för tio Tony Awards, däribland ”Best Musical”. Sedan våren 2017 turnerar just nu Something Rotten! runt i hela USA.
Musikal- och Shakespearereferenserna duggar tätt och i premiärrecensionen skrev New York magazine att ”Something Rotten är The Producers + Spamalot + The Book of Mormon. I kvadrat!



Wermland Opera grundades 1975. Idag har vi ca 70 fast anställda och ger även arbetstillfällen till många frilansartister.

Wermland Opera förser värmlänningar och tillresande med ett brett urval av opera-/musikal- och orkesterproduktioner av hög konstnärlig kvalitet. Man har tio fast anställda sångare samt orkestern Wermland Operas orkester, som består av 35 heltidsmusiker. Förutom de produktioner som ges på scenerna i Karlstad bedriver Wermland Opera också turnéverksamhet. Turnéerna är i första hand ämnade för kommunerna i Värmlands län, men då och då sträcker sig turnéerna utanför både länets, såväl som landets gränser. Wermland Opera har också en omfattande barn- och ungdomsverksamhet: Av samtliga ordinarie opera- och musikalproduktioner ges alltid ett antal skolföreställningar på dagtid. Dessutom bedriver våra pedagoger en interaktiv och pedagogisk teater- och musikverksamhet gentemot och i samklang med barn och ungdomar.

Datum / Tid

söndag, 30 december 2018 kl: 15:00

Plats

Karlstad, Wermland Operas Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

105kr - 420kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad