Menu

Björk - Emotional Landscapes

Karlstad

Wermland Operas Stora Scen
lördag, 2 juni 2018 kl:20:00

Ett tonsättarporträtt av Björk - en av vår tids viktigaste musikskapare

Hans Ek, dirigent och arrangör
Artister: Edda Magnason, Moto Boy, Annie Angel
Martin Hederos, keyboard
Andreas Hourdakis, gitarr
Niclas Gabrielsson, slagverk
Hans ”Surte” Norin, ljud
Damkör ur Örebro kammarkör
Wermland Operas orkester

Hans Ek återkommer till Wermland Opera med en kärleksförklaring till Björks musik. Arrangören och dirigenten menar att Björks gåtfulla och storslagna universum gör sig fantastiskt bra för symfoniorkester.
Björk är känd för sitt originella musikskapande i gränslandet mellan pop och konstmusik, men också för sina spännande samarbeten med konstnärer från olika discipliner. Kvällens konsert lyfter fram hennes unika ställning som artist och kompositör.
Konserten innehåller även stycken av kompositörer som Björk inspirerats av, däribland Brian Eno, Kraftwerk och Karlheinz Stockhausen.
Noga utvalda solister är Annie Angel, Moto Boy samt Edda Magnason – känd från filmen Monica Z i vilken hon spelade huvudrollen.

Lördag 2 juni kl. 20.00
Plats: Wermland Operas Stora scen, Malmtorgsgatan 2
Längd: 1 timme 50 minuter inkl. paus
Paus: 20 min
Biljetter och information: 054 – 21 03 90


Wermland Opera grundades 1975. Idag har vi ca 70 fast anställda och ger även arbetstillfällen till många frilansartister.

Wermland Opera förser värmlänningar och tillresande med ett brett urval av opera-/musikal- och orkesterproduktioner av hög konstnärlig kvalitet. Man har tio fast anställda sångare samt orkestern Wermland Operas orkester, som består av 35 heltidsmusiker. Förutom de produktioner som ges på scenerna i Karlstad bedriver Wermland Opera också turnéverksamhet. Turnéerna är i första hand ämnade för kommunerna i Värmlands län, men då och då sträcker sig turnéerna utanför både länets, såväl som landets gränser. Wermland Opera har också en omfattande barn- och ungdomsverksamhet: Av samtliga ordinarie opera- och musikalproduktioner ges alltid ett antal skolföreställningar på dagtid. Dessutom bedriver våra pedagoger en interaktiv och pedagogisk teater- och musikverksamhet gentemot och i samklang med barn och ungdomar.

Datum / Tid

lördag, 2 juni 2018 kl: 20:00

Plats

Karlstad, Wermland Operas Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

85kr - 380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad