Menu

Bara Brahms

Karlstad

Wermland Operas Stora Scen
lördag, 7 juli 2018 kl:20:00

Sommarfestival med Brahms alla symfonier. 5-6-7-8 juli kl 20.00

Upplev Brahms fyra symfonier under fyra sommarkvällar!
Någon av de enastående instrumentalisterna Peter Friis Johansson, Jakob Koranyi, Anders Kjellberg Nilsson, Svienung Bjelland och Emil Jonason inleder varje konsertkväll med pianostycken eller en sonat. Efter paus serverar Wermland Operas orkester en av Johannes Brahms fyra symfonier, vilka spelas i kronologisk ordning.
Festivalen dirigeras av Johannes Gustavsson och ciceron är Camilla Lundberg.

Boka hela festivalpasset eller handplocka de kvällar som passar dig bäst.

Pris:
Festivalpass fyra konserter 750 kr
Enstaka konserter 250 kr

Program:
Violinsonat 1 G-dur
Solist: Anders Kjellberg Nilsson, violin
Sveinung Bjelland, piano
PAUS 20 min
Symfoni nr 3

Dirigent: Johannes Gustavsson
Presentatör: Camilla Lundberg
Wermland Operas orkester

Stora scenen, Malmtorgsgatan 2

Solister 7 juli:
Ersättande solist för Guro Kleven Hagen
Anders Kjellberg Nilsson

Violinisten Anders Kjellberg Nilsson kommer ursprungligen från Oslo, men bor numera i Stockholm, där han innehar positionen seom 1:e konsertmästare vid Kungliga Operan. Han har varit solist med samtliga symfoniorkestrar i Norge och uppträder ofta som kammarmusiker.

Sveinung Bjelland, piano
Sveinung Bjelland har fått flera utmärkelser, inklusive Levinpriset och Shellpriset. Han har varit solist med alla Norges större orkestrar under profilerade gästdirigenter.
Han har studerat för professor Hans Leygraf på Mozarteum i Salzburg och på Hochschule der Künste i Berlin. Bjelland utnämndes, blott 22 år gammal, till årets unga solist av Kungarikets konserter.





Wermland Opera grundades 1975. Idag har vi ca 70 fast anställda och ger även arbetstillfällen till många frilansartister.

Wermland Opera förser värmlänningar och tillresande med ett brett urval av opera-/musikal- och orkesterproduktioner av hög konstnärlig kvalitet. Man har tio fast anställda sångare samt orkestern Wermland Operas orkester, som består av 35 heltidsmusiker. Förutom de produktioner som ges på scenerna i Karlstad bedriver Wermland Opera också turnéverksamhet. Turnéerna är i första hand ämnade för kommunerna i Värmlands län, men då och då sträcker sig turnéerna utanför både länets, såväl som landets gränser. Wermland Opera har också en omfattande barn- och ungdomsverksamhet: Av samtliga ordinarie opera- och musikalproduktioner ges alltid ett antal skolföreställningar på dagtid. Dessutom bedriver våra pedagoger en interaktiv och pedagogisk teater- och musikverksamhet gentemot och i samklang med barn och ungdomar.

Datum / Tid

lördag, 7 juli 2018 kl: 20:00

Plats

Karlstad, Wermland Operas Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

103kr - 275kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad