Menu

Figaros Bröllop

Karlstad

Wermland Operas Stora Scen
fredag, 30 januari 2015 kl:19:00

TRILOGIN - tre klassiska operor, en helt ny historia

Barberaren i Sevilla Gioachino Rossini | Figaros Bröllop Wolfgang Amadeus Mozart | Fidelio Ludwig van Beethoven

Den unge tyske stjärnregissören Tobias Kratzer binder samman operorna Barberaren i Sevilla och Figaros Bröllop, vilka redan har ett naturligt samband i handlingen, med Beethovens Fidelio. Tillsammans bildar de TRILOGIN och den kända handlingen i operorna kommer i nytt ljus då de sätts i ett annat sammanhang. Trilogin kretsar kring en revolution där den ursprungliga ordningen i samhället omkullkastas för att slutligen formas till en annan och möjligen bättre ordning.

Se hela TRILOGIN och följ tre stråk som löper som en röd tråd genom de tre operorna:
Karaktärernas personligheter utvecklas genom de tre verken, samhället förändras i kölvattnet på revolutionen och förhållandet mellan publik och scen förändras. Vad händer när föreställningen tar plats på olika ställen i rummet och man slutligen omkullkastar ordningen så att föreställningen spelas i salongen och publiken befinner sig på scenen?

I Trilogin ser vi också hur till synes helt obetydliga händelser eller kommentarer kan få omvälvande konsekvenser i det långa perspektivet. Vi ställer oss också frågorna: Leder revolution till evolution? Lever vi i en ständig förändring eller är det bara mänskligheten som upprepar sig?

Se TRILOGIN under en och samma vecka eller bygg ditt eget paket

PAKETPRIS
Alternativ 1: boka in hela TRILOGIN under en och samma vecka för 990 kr (Cykel 1-12)
Alternativ 2: boka in hela TRILOGIN men välj själv datum för 1320 kr
Biljetter till enstaka föreställningar 440 kr/opera i mån av plats.

www.wermlandopera.com


Wermland Opera grundades 1975. Idag har vi ca 70 fast anställda och ger även arbetstillfällen till många frilansartister.

Wermland Opera förser värmlänningar och tillresande med ett brett urval av opera-/musikal- och orkesterproduktioner av hög konstnärlig kvalitet. Man har tio fast anställda sångare samt orkestern Wermland Operas orkester, som består av 35 heltidsmusiker. Förutom de produktioner som ges på scenerna i Karlstad bedriver Wermland Opera också turnéverksamhet. Turnéerna är i första hand ämnade för kommunerna i Värmlands län, men då och då sträcker sig turnéerna utanför både länets, såväl som landets gränser. Wermland Opera har också en omfattande barn- och ungdomsverksamhet: Av samtliga ordinarie opera- och musikalproduktioner ges alltid ett antal skolföreställningar på dagtid. Dessutom bedriver våra pedagoger en interaktiv och pedagogisk teater- och musikverksamhet gentemot och i samklang med barn och ungdomar.

Datum / Tid

fredag, 30 januari 2015 kl: 19:00

Plats

Karlstad, Wermland Operas Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Guide

Kostnad

140kr - 475

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad